用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 係TOM LEE買SAXOPHONE有折扣?
go

係TOM LEE買SAXOPHONE有折扣? [複製鏈接]

請問有冇人係TOM LEE買樂器(SAXOPHONE)有折扣?
謝謝~
   0    0    0    0

簽名被屏蔽

原帖由 ilovethiscow 於 11-8-15 12:28 發表
Tom Lee:

Yanagisawa
Canonball

柏斯:

Selmer
Selmer Paris
Conn

其實你問親個個 professional 都唔會叫你買Yamaha

Yamaha 為左 易上手... 都將 音色 及其他一切都犧牲.....

但你如果習慣了Yamaha 就好難再用 ...

我岩岩想轉買其他brand (jupiter), 因為我係初學者所以我唔想買咁貴...去到某個目標(考級)時我先會換拎一枝新既同勁d既...其實我想買jupiter 既model jas 769gl..$6500 算係我budget之內啦...
請問你係咪有玩開架? Yanagisawa 同Canonball邊隻好? 其實最終我都係會試左先,到時邊枝好就買邊個牌子...我都係岩岩初學,只係學左c同g major,未識去試音,請問點試先岩? 謝謝~ (我係工x會學初班得番4堂(而家租緊一枝vif),報左中班..黎緊9月2x日上堂,想買枝saxophone比自己玩)
謝謝~

有冇人有7/8/9折?? 95折太少了...如果肯幫我就好...謝謝~

回覆 7# hk_girl 的文章

原帖由 ilovethiscow 於 11-8-15 14:48 發表
VIF 我就做到折俾你... 因為我可以自己拎貨..

但係 柏斯真係最多都只會95折...

Tom Lee 就要問一問 阿聰先

其實 Made in China Yamaha 管樂的廠在上海

有興趣自己去參觀下

人地話Made in Japan 同Made in China ...

其實VIF係咪唔太好? 我而家係工X會租緊一枝黎用,比起其他學生用緊YAMAHA,SELMER既聲唔太好囉...唔知係咪我果枝係2手...初學既係咪都係買枝JUPITER玩下先呢? VIF有冇靚聲呢?其實我希望揾到一枝又平又靚聲既玩下先...但唔知邊度有得賣...又唔識揀同試...唔知你可唔可以幫到我呢? ilovethiscow 你本身是SAXOPHONE 老師嗎?

‹ 上一主題|下一主題