用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 伴我童樂-太子中心
go

伴我童樂-太子中心 [複製鏈接]

有冇小朋友讀緊,可否分享一下?
(因小女讀緊樂天,伴我童樂有位,不知轉唔轉)
thx!
   0    0    0    0

建議你轉去協康, 資源會多 d~

想請問一下, 你等左幾耐?
你小朋友讀樂天時, 你覺得呢間學校好嗎?
thanks!!

我今年5月入表,因為樂天也是上了2weeks, 都有d進步,
但我女女有自傾,我會覺得伴我童樂好d

你果時入表, 協康會有無話要等幾耐? 我上星期打電話去問, 佢話有20個人左右等緊, 我而家都唔知等佢好或去耀能讀好?? 因為我唔想成日周圍轉, 我怕亞仔好難識應!!! 你又覺得耀能點呢??

我入表時佢話今年應該冇位, 所以報讀了樂天,我諗可能排我前面D人排左但唔要個位, 好彩趕到今年入讀
我家離耀能較遠, 所以冇考慮,也不太清楚, 但早些訓練會好D

hm....我住深水涉, 離樂富都要搭MTR, 而協康就好近我家, 但我怕亞仔3歲前不能入讀, 現先讀耀能, 比半年佢, 如果唔夾再轉樂天, 又如果協康有位就一定轉過去, 你覺得這樣好嗎?? 我真係有d迷茫!!
我果日去樂天參觀, 見d媽咪都會睇佢地上課, 其實你個小朋友讀成點, 會否覺得個人訓練時間不足, 因為1個月只有2堂言語, 2堂職業治療!! 你有無另加堂呢??
我有個係聖雅各做的朋友叫我先選1-協康, 2-耀能, 3-樂天!! 希望佢會收亞仔啦!!

我女女沒加治療師堂,因為都只是剛剛開始適應, 夠唔夠視乎個別小朋友
我覺得這三間私人S位都有基本訓練, 都要睇夾唔夾小朋友, 總之早些訓練一定好D

唔該你的意見, 大家都加油啦...!!!

又想問多句, 你之前讀樂天的學校假期多唔多, 我剛收到耀能e-mail,除了公眾假期, 學校本身都有一d假期, 共有18日! 你覺得合唔合理?  thanks!!
‹ 上一主題|下一主題