用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 2011-2012小一後補生唔知最遲等到幾時至為知絕望呢? ...
go

2011-2012小一後補生唔知最遲等到幾時至為知絕望呢? [複製鏈接]

今日差不到已經8月中,心儀私校又無REJECT,又無消息,請問有無過來人經驗最遲要等到幾時呢?因為另一間又要HOLD住個位唔放得,又唔敢買校服及書簿,真係好煩.
   0    0    0    0

最遲9月頭

我朋友間心儀小學, 去年直到 9月廿幾號才通知佢有位, 最後我朋友話校服及書簿都買晒, 唔想浪費, 無接受心儀學校的 offer。
今年係 bk 見到好多家長 hold 起兩個位, 我估佢地會八月中有定案, 到時再問下學校啦。
我見插班生的家長都 hold 起兩個位, 佢地八月尾前一定會放出來, 放心吧。
皇天不負有心人。

原帖由 icq123 於 11-8-11 13:58 發表
今日差不到已經8月中,心儀私校又無REJECT,又無消息,請問有無過來人經驗最遲要等到幾時呢?因為另一間又要HOLD住個位唔放得,又唔敢買校服及書簿,真係好煩. ...

2011-2012小一後補生唔知最遲等到幾時至為知絕望呢?

未到最後都不放棄!!
聽說:通常9月3日有學生仍不出席,學校才通知後備生……當然有個案,更後才通知

‹ 上一主題|下一主題