用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 智能評估 迷網! 無論任何評估你也須要留意
go

迷網! 無論任何評估你也須要留意 [複製鏈接]

芳間或政府評估及跟進, 用很小時間去斷證, 你要好小心去認識你的小朋友是否真係有需要接受治療或跟進, 於嚴重既排期之下, 各位家長必須要做足工課去進行; 否則label左你就有排煩。吾知點樣幫自已。
面對症狀是一個很難的關口, 可以找到機構幫你,不過吾肯是否真的幫到你, 這是長時間戰鬥, 無論個人及小組訓練其實就係教你點教小朋友; 太靜小朋友有問題, 太活潑又有問題。在評估上6歲前就可以儘量修補, 之後上到小學又吾知點了。我很迷網!
   0    0    0    0

我同意, 我亦好感恩我遇到好多好多好人, 我小朋友做完評估之後既follow up真係好多,全部係政府, 我相信每一個家長都好難接受自己個小朋友有問題, 但係又無得唔接受, 有人覺得我太緊張, 話小朋友係咁存啦, 大大下會無事, 但係一個bb到小朋友既發展係好怏架, 我唔去跟佢, 到時有事, 我會後悔一世

我覺得自己都可以留意下仔仔性格, 動靜

上網都有d簡單既測試既
可以望望~

eg. www.edukids.com.hk/quiz10

醒目開學勳章

‹ 上一主題|下一主題