用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無BB想下年9月報將軍澳區的pre-nusery?大家傾吓好唔好 ...
樓主: cecilia_cms
go

有無BB想下年9月報將軍澳區的pre-nusery?大家傾吓好唔好? [複製鏈接]

~~~ deleted ~~~

原帖由 teresa_timothy 於 11-8-19 00:51 發表

Chichibb, 我女女係抽唔到英普,之後我又冇特別寫信去轉。我自己又冇特別preference,反而想女女講多的廣東話,因為pn同今年班主任都話女女唔係好肯講,但英文就講好多,可能屋企同姐姐講得多。英普班ok嘛?好多PNB入左英普。 ...

架校車真係早左, 上年係8:15, 今年係8:05, 不過返黎好似早左小小, 好似都仲未定, 可能有d家長同你一樣9月先join, 希望佢遲返小小啦~~
ms amy因為條腰唔係好得, 所以轉去教大小小既k1, 唔使成日要抱小朋友麻 好似得返佢一個係舊net, 其他都好新 不過個普通話既班主任係以前教過佢地, 所以佢地適應都ok 我個囡上年都係car b架喎

請問你住邊到?  我個大仔讀緊下午班, 細佬出年讀pn, 唸緊讀上午定下午....

原帖由 chichibb 於 11-8-19 12:10 發表

架校車真係早左, 上年係8:15, 今年係8:05, 不過返黎好似早左小小, 好似都仲未定, 可能有d家長同你一樣9月先join, 希望佢遲返小小啦~~
ms amy因為條腰唔係好得, 所以轉去教大小小既k1, 唔使成日要抱小朋友麻  ...

原帖由 tedghost 於 11-8-19 08:36 發表

鄰居小朋友幾大?

一樣係k3。不過啟思係出名愉快學習,佢地校監出小朋友故事,上年上演套音樂劇,我親戚個女有份表演,啟思又有自己既合唱團,又係另類既學習經驗,喺書本學唔到。

啟思先收大b,有位先收細b, 不過通常係下午班。當年大女都有去in, 唔出聲都收。匯景啟思環境唔錯,我都見唔少TKO小朋友去讀,TKO家長都可以報去試下。

原帖由 thth 於 11-8-19 12:15 發表
請問你住邊到?  我個大仔讀緊下午班, 細佬出年讀pn, 唸緊讀上午定下午....

我住藍田架~~

原帖由 teresa_timothy 於 11-8-19 14:17 發表
啟思先收大b,有位先收細b, 不過通常係下午班。當年大女都有去in, 唔出聲都收。匯景啟思環境唔錯,我都見唔少TKO小朋友去讀,TKO家長都可以報去試下。 ...

我個囡都係完全唔合作都收左 上個月無啦啦打黎問我仲要唔要個書包同畫簿, 我見比左錢攞黎送比人都好, 見個MISS都好好禮貌

原帖由 teresa_timothy 於 11-8-19 14:09 發表

一樣係k3。不過啟思係出名愉快學習,佢地校監出小朋友故事,上年上演套音樂劇,我親戚個女有份表演,啟思又有自己既合唱團,又係另類既學習經驗,喺書本學唔到。 ...

頭先見到學校UPLOAD 左K1A既相啦, 你快D去睇啦

原帖由 TKO_NANA 於 11-8-18 18:24 發表
[quote]原帖由 cycream 於 11-8-18 17:52 發表

我個囡係中間,0510B,我同你一樣,一係唔報Kln tong,一報就報間我認為最好既pn,如果真係可以好似你咁好,KM收咗我 ...

5月BB有機會, 努力! KM有7成人會直升,雖然人地話無得升既小朋友可以求位,不過為免意外,我會Sugget K1都係要去IN下. 因為KM最快係11月通知可唔可以升K1, 11月小朋友先返2個月, 點知會唔會唔Offer. 如果唔offer,又要等下一輪,到時無offer先搵k1就煩啦.

原帖由 tedghost 於 11-8-18 18:37 發表

KM要坐幾耐校車?

8:25上校車, 9:00上堂, no bad!

Thank you.
我住TKL, Auntie Ling話上午班8:35上校車, 但我最遲8:10要出門口返工, 我唔可以叫姐姐單獨留低大仔係屋企瞓覺, 帶細佬落樓下返學, 我都係要迫住報下午班....

原帖由 chichibb 於 11-8-19 14:52 發表

我住藍田架~~

大家好呀..我都係tko媽媽, 亞仔係1010b
我都諗住幫佢報藍田同tko既pn呀...首選係LH, 我見有媽媽話LH唔收細仔...但係點解我打去問佢又冇講既??佢淨係話滿一歲可以報名, 下年2月截止...冇話唔收喎....

同埋我想問....我見有媽媽話10月LH open day, 想問係邊日呀??喺邊睇到架??駛唔駛報名??

http://www.learninghabitat.org/en/news/news01.htm

原帖由 hehababy 於 11-8-19 16:50 發表
同埋我想問....我見有媽媽話10月LH open day, 想問係邊日呀??喺邊睇到架??駛唔駛報名??

唔該晒...知道佢幾時報名之後就冇上睇...

等我果日帶埋亞仔去參觀下先....

Hi snoopymom - you boy is 0901 too? You live in OS or MT? I live in OS, if you are living in OS I probably met your son b4 or we know each other....haha!
If your son is in Bunny A the class teacher should be Angelica right? She is NET with blonde hair and she is very very nice and good.
My son will go to HKPS (Kln Tong) in Sep therefore he is not with Box Hill now. But I have to say that Box Hill is a good choice in TKO. If he does not have an offer from HKPS, I will let him continue to be in Box Hill for sure, at least for PN.
原帖由 snoopymom 於 11-8-18 20:32 發表
Hi, Angine,

My son is 0901 too, and I live in TKL and my son just started her N1 class at Boxhill too! Which class is your son at? My son is at Bunny A class! Before my impression to Boxhill is just ...

原帖由 tedghost 於 11-8-19 15:37 發表

How much is the bus fare?

$860/month

‹ 上一主題|下一主題