用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無BB想下年9月報將軍澳區的pre-nusery?大家傾吓好唔好 ...
樓主: cecilia_cms
go

有無BB想下年9月報將軍澳區的pre-nusery?大家傾吓好唔好? [複製鏈接]

回復 255# rognfan 的帖子

新寶城好似收4班pn, 但吾知係咪包埋下晝班!?
綠茵, 上星期留左電話話會覆我, 到現在完全無影!!!

醒目開學勳章

Deleted !!!!!

BABYDIM: 係呀.. 我囡囡925 ga.. 你又知0既?? 其實我有奶奶幫手0既.. 不過我都想比囡囡讀全日, 因為學自理會好d.. 所以希望到時有位啦.. 如果真係無位, 可能會再考慮其他可以全日0既學校.. 因為我仲有報比華利... 睇0下到時收唔收 lor..

回復 263# szesze1812 的帖子

szesze1812,
嘻嘻, 你個女同我同一日生日呀!
咁你好過我, 起碼仲有99幫手.
比華利, 係咪將軍澳廣場那間呀?

babydim: 比華利係康盛ga.. 0甘我識你嗎? 點解你又會知我囡囡都係925 呢?

將軍澳廣場個間,曾經聽過有小朋友入讀既街坊講,大家係學校門口見到又大又新淨既玩具設施,絕大部份時間都係佈景only...即係唔多時間開放比小朋友玩......
BTW,小女係德寶讀左一年,除左開學第一個月未適應之外,讀咁耐都係好開心;學習表現都算過去好,至少在家會主動講幾句英文,英語辭彙都算識幾多。個人意見係:德寶國際班不失為TKO其中一個不錯既選擇~

忘了交代:小女去年讀的是富康國際班,不是寶盈那邊就不清楚了。富康學校行政的風評近年每況越下,老師流失的比率也不低(小女上學期兩個班主任,到下學期都換了人),但坦白說,作為家長,我最關注的是課室入面的事、而不是學校辦公室的事,始終小女快樂與否、學習進度才是最需要父母聚焦的地方,所以我對德寶國際班的評價還是傾向正面的。
當然,小女現在還是轉了校,沒辦法,家長看的是將來嘛......雖然小女當時非常不捨,但做父母的也只能硬著心腸了......  ^^"

有冇人報咗BOXHILL吖? 知唔知幾時開始INTERVIEW? THANKS

我有報boxhill. 個staff 話而家in 緊2012年1月入學的學生.

回復 2# B1234 的帖子

我收到Boxhill interview letter,11/11 am in.......

我目前為止收到4間interview letter,除咗翠茵可以星期六in,全部在weekday interview,要請好多假呢.....

Boxhill都出interview letter?? 我未收到...你報邊間??

[tr][td] 我15/10去in新寶城翠茵,今日咁快收到 acceptance letter, 我成19x號都收 pn a.m. 真係䦕心!

原帖由 amanda1230 於 11-10-17 22:30 發表
我15/10去in新寶城翠茵,今日咁快收到 acceptance letter, 我成19x號都收 pn a.m. 真係䦕心!

你係幾月 b 呀?

原帖由 amanda1230 於 11-10-17 22:30 發表

我15/10去in新寶城翠茵,今日咁快收到 acceptance letter, 我成19x號都收 pn a.m. 真係䦕心!

02/2010 bb

原帖由 vkbb0413 於 11-10-17 15:26 發表
Boxhill都出interview letter?? 我未收到...你報邊間??

11/11係Boxhill第1日interview既日子,其他日子相信會陸續寄出.....

除咗翠茵同boxhill,其他收到interview letter既有藍田迦藍同朗思......

原帖由 TKO_NANA 於 11-10-18 02:55 發表

11/11係Boxhill第1日interview既日子,其他日子相信會陸續寄出.....

除咗翠茵同boxhill,其他收到interview letter既有藍田迦藍同朗思......

你bb打算幾時入學?

回覆 1# amphen 的文章

下年8/9月,why咁問?

回覆 277# TKO_NANA 的文章

TKO_NANA,
你有無收到我之前 pm 比你的 message 呀???

各位在翠茵面試完的父母, 可以講下今次int的咩?

回覆 2# BabyDim 的文章

我無check pm的習慣,所以唔知你有send野比我呢.......

啱啱覆咗你啦~
‹ 上一主題|下一主題