用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無BB想下年9月報將軍澳區的pre-nusery?大家傾吓好唔好 ...
樓主: cecilia_cms
go

有無BB想下年9月報將軍澳區的pre-nusery?大家傾吓好唔好? [複製鏈接]

原來我老公去迦南交表時都收到張紙,不過,就寫住2011年10月15日前會收到面試通知.......interview date都有分大,細仔...

回復 1# vkbb0413 的帖子

我諗同住邊區無乜關係......

szesze1812個小朋友係讀全日班,amphen,你都係報全日?

我想到的是,interview date的先後,一係in晒d全日班,再到半日;一係就按交表的先後次序來in.....

回復 221# TKO_NANA 的帖子

你果個係大仔??幾多月b黎架??
咁可能細仔係下年先in....

我住坑口呀!! 翠茵好似係只要夠一歲.. 佢就會跟你交表時間先後去INTERVIEW..
我個日交表係排49, 所以我係10月8日10:15 INTERVIEW.. 我識得有人排廿幾.. 佢就10月8日0既9:15 INTERVIEW...  有人就排200幾.. 所以佢就10月15日先INTERVIEW.. 只要夠一歲就會有INTERVIEW...

原帖由 szesze1812 於 11-10-3 17:07 發表
我住坑口呀!! 翠茵好似係只要夠一歲.. 佢就會跟你交表時間先後去INTERVIEW..
我個日交表係排49, 所以我係10月8日10:15 INTERVIEW.. 我識得有人排廿幾.. 佢就10月8日0既9:15 INTERVIEW...  有人就排200幾.. 所以佢就 ...

Hi SzeSze1812,

你幾時收到信呀?  我排 53, bb 今個星期夠一歲, 但係未收到信呀.
我只報左新都城翠茵一間咋, 希望佢收啦.

難怪我仲未收到翠茵interview letter,我係am class waiting list 70幾....

我個囡係0510b

我報新寶城呀!! johnstarks, 可能係寄信個時你仲未夠一歲所以未in gaw...
但係tko_ nana 你應該有收到信ga wor.. 你係5月b.. 我d 朋友同我一樣9月b 全部都收到信interview wor.. 就算排200幾都已經有信... 你最好打去問0下呀!!

回復 1# szesze1812 的帖子

原來你報新寶城果間,我報咗新都城果間呀,唔知新都城翠茵係米未開始呢?

原帖由 szesze1812 於 11-10-4 14:06 發表
我報新寶城呀!! johnstarks, 可能係寄信個時你仲未夠一歲所以未in gaw...
但係tko_ nana 你應該有收到信ga wor.. 你係5月b.. 我d 朋友同我一樣9月b 全部都收到信interview wor.. 就算排200幾都已經有信... 你最好打 ...

200幾 係唔係屬於 waiting list? 如果一 in 即收佢容納到咁多新生嗎?

我知新都城都開始... 我0地個GROUP 有媽媽排新都城108, 都係10月8日下午2點INTERVIEW.. 都係9月B... 至於200幾係0米waiting list 我就唔知啦.. 但係佢0地係有收到信10月15日interview lor.. 0甘我打去學校問, 我問佢我10月8日interview 係0米即日知收唔收, 佢話interview 之後1星期會收到信知道收唔收 lor..

今日交了留位費, 有無人都交了?

回復 231# lowlow228 的帖子

新都城翠茵都收咗我個女。雖然今天沒有交留位費,但係12號前都一定會交。

原帖由 lowlow228 於 11-10-8 20:21 發表
今日交了留位費, 有無人都交了?

請問你係新寶城定新都城呀?留位費要幾錢?
Thx

我幫個女報左比華利N1,佢地五天有net,一三五普通話,二千幾學費半日班!

同時又帮個大仔報左K1, 有學卷,半日班幾百蚊!

新都城, 留位費 $500

原帖由 chau_mandy 於 11-10-8 23:33 發表
新都城翠茵都收咗我個女。雖然今天沒有交留位費,但係12號前都一定會交。

am or pm class? international or 主流班?

十月廿二日,九點見TKO宣道(平,扣學卷後免費); 十點見青衣商會(TKO區名校,清潔企理,近家); 之後見比華利(妹見N1,哥見K1,佢有全職NET/普通話老師,天天有英文課/普通話);重有去ST. Andrew 交表(地方新、大、靚、近家)。

忙死!唔知重又冇其他呢?

新都城翠茵, 我都交左留位費嘞! 國際班am.:

回復 238# BabyDim 的帖子

我都係國際班AM.

回復 239# chau_mandy 的帖子

hi ! 同學仔, 您好!
其實我 target 係全日班, 不過學校話8月份只可返上午, 因為要比D時間小朋友適應, 要到9月份才返全日.
你最終會選am 定全日呀?
‹ 上一主題|下一主題