用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 沙田救世軍禾輋 / mos 康傑 點撰好?
go

沙田救世軍禾輋 / mos 康傑 點撰好? [複製鏈接]

BK 媽咪, 你地好!

小兒一直番開康傑 NURSERY! 近月, 不時三心二意, 撰 沙田救世軍禾輋 / mos 康傑 好? 二間今年都交左留位費; 一開始撰了 mos 康傑, 後來又決定救世軍禾輋; 原因是:

1. mos 康傑 學費貴 ! 學費+雜費+車費 要五千蚊一個月(因本人住沙中, 所以交通時間及車費都比較長及貴)

2. 救世軍計埋學卷, 都係二千蚊留下, 可以將乘下來的錢用來參加興趣班

3. 救世軍今年升小學成績好好, 最多人去培基, 其次是沙
呂/一呂, 聽說培基是一所超好的小學, 好難入! 沙呂又係我杯茶

但係擔心:

1. mos 康傑課程較深, 囝囝可以學得更多
2.康傑有四位外籍老師, 救世軍只有本地老師
3. 救世軍環境比較小, 沒有園藝/電腦班及體操室, 衛生感覺冇康傑 好

各位媽咪, 如果係你, 你會點撰

THANK YOU
   1    0    0    0

醒目開學勳章 貢獻勳章

3. 小朋友派邊間學校係睇住址,唔係睇讀邊間KG架喎!

你講得啱,康傑係教得深d架!如果小朋友跟到,我怕你轉去救世軍會嫌淺喎~ 而且,講校舍,一定係康傑好d

培基近年係多人揀咗,但係點都易入過沙呂同一呂,上年都聽見話15分都有份抽,今年就唔多清楚喇~
如果係我.. 心儀熱門嘅學校,當然揀深d嗰間啦,第時適應問題會細d嘛!
恐龍家

hi,

我姨生讀碧濤幼稚園, 她說上年好多小朋友都派到這間! 但今年就派得唔好, 可能現在多咗人揀!
‹ 上一主題|下一主題