用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 新界北區幼兒園/幼稚園
go

新界北區幼兒園/幼稚園 [複製鏈接]

大家好, 我係新手媽媽

現在正努力為女女做資料搜集, 希望可以幫佢搵到一間好o既幼稚園...

其實我都會用漁翁撒網試..報多幾間, 當然我會try多幾間質素好而又難考o既先, 唔難考o既基本上有錢就有得讀...

但我唔係太了解新界有咩好學校..希望大家可以比d意見。 謝謝各位!

1. 新界..沙田至上水 有邊幾間比較好o既幼稚園呢?? 我現時為止只知道有spn 好好而已, 其他我未有idea

2. 除左spn之外, 有邊間學校係出名好難考而又好優秀?

3. 如果新界區真係無乜好學校, 有又無其他特別推介o既選擇呢? (九龍或香港區都ok..必要時搬屋去遷就)

請指教~~謝謝
   0    0    0    0

原帖由 gogymiu 於 11-7-29 11:03 發表
大家好, 我係新手媽媽

現在正努力為女女做資料搜集, 希望可以幫佢搵到一間好o既幼稚園...

其實我都會用漁翁撒網試..報多幾間, 當然我會try多幾間質素好而又難考o既先, 唔難考o既基本上有錢就有得讀...

但我唔係太 ...

沙田有駿景園樂基呀!!

樂基我都有留意...但家長對樂基o既comment比較少...

另外..我都有留意到一間叫boxhill o既國際英文幼稚園...其實呢間學校o既學生, 係咪多數會轉上國際學校架呢??

又聽聞boxhill interview係全英文..parents都係英語對答, 我自問英文唔係太叻...無咩信心

唉...原來而家小朋友考學校...係要家長都要叻叻先得架..

我都煩緊報邊間好,而且報咗又未必入到
‹ 上一主題|下一主題