用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 校際朗誦邊度有學?(已解決,多謝幫手的會員!) ...
go

校際朗誦邊度有學?(已解決,多謝幫手的會員!) [複製鏈接]

學校放假前搞左朗誦選拔,女兒被選中來緊參加校際普通話朗誦比賽,但其實亞女冇經驗,得把聲好好聽,請問有冇學校際朗誦的中心,想係暑假練定先,女兒升小二,請提供資料,多謝先。

0    0    0    0

我收到以下PM,見個電話好熟,翻查BK之後,原來係另外版面有家長揭發呢個電話的老師。

收到的PM:
普通話教師___訓練朗誦_學生能獲獎_100 1小時

本人任教師十年,
訓練朗誦,學生能獲獎,
提升普通話的說話能力,
鞏固和準備來年校內課程。

普教中均可(国家語委一等)

真係咁難揾呀?有冇人可以提供少少資料,學校老師話亞女天生條件好,我就想比佢發展下,請大家幫下手,多謝!

又收到PM,個位老師最後係要我向學校攞比賽的詩歌,但學校放曬假,問邊個阿?以前我大女都有參加過一次朗誦節比賽,大家都係一樣的詩歌,教朗誦的老師唔應該冇呱?唉…唔敢試呢個老師。

一籌莫展。

上星期係星島地區報見到有專教校際朗誦節,應該都會有埋篇詩文,不過冇留低份報紙,唔記得詳細內容,或者你試下睇今期仲有冇,我都會幫你留意下。

真係好多謝好多謝,多謝ahhlunn一推,推上比pingpingping接住,搞定!
我係星島網上揾到個位專教校際的老師,佢話佢有齊所有詩歌,因為係有本比賽書,之前都有老師PM我話係比賽規則度有詩歌,應該就係比賽書la,揾到比賽詩揾到專教的老師,輕鬆曬,我信呢位老師,佢有比賽書,勁!仲有廿幾日先開學,真開心!
再次多謝ahhlunnn和pingpingping!

醒目開學勳章

hi 星空, 可否pm資料給我. 謝謝

原帖由 星空 於 11-8-4 17:22 發表
真係好多謝好多謝,多謝ahhlunn一推,推上比pingpingping接住,搞定!
我係星島網上揾到個位專教校際的老師,佢話佢有齊所有詩歌,因為係有本比賽書,之前都有老師PM我話係比賽規則度有詩歌,應該就係比賽書la,揾到比賽詩揾到專教的老 ...

唔好意思, 騎劫您個 post。

星島網, 點樣搵老師。可否教下我?
[

我係星島網上揾到個位專教校際的老師,佢話佢有齊所有詩歌,因為係有本比賽書,之前都有老師PM我話係比賽規則度有詩歌,應該就係比賽書la,揾到比賽詩揾到專教的老 ...

可否pm我呀,也想知道點在星島搜索,同搵老師幫仔仔朗誦。多謝拉!

Please PM me the teacher's information. Thanks a lot!!

hi, 星空,可以PM 有關資料給我嗎,謝謝!

可以PM我嗎? THANKS.

可以PM我嗎? THANKS

hi 星空, 可否pm資料給我. 謝謝!

hi, 星空,可以PM 有關資料給我嗎,謝謝!

醒目開學勳章 王國長老

版主按 : 如欲提供/索取資料,請直接pm有關會員。如再有會員留下Please pm me/ Please check PM或Please email me等相關字句,本文將會被關閉,謝謝合作!
‹ 上一主題|下一主題