用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 抽籤號碼
go

抽籤號碼 [複製鏈接]

影響統一派位既抽籤號碼係未第一輪(自行)已經分配左? 如自行時同分抽籤, 係未都用呢個number? 即同分而抽唔到, 可以估計個號碼唔靚? 我之前見有post話自行之後轉區個號碼會分配到好後.
   0    0    0    0

醒目開學勳章 王國長老

我由05年上教育版, 上到而家2011年, 年年都有人估點去TIP自己個號碼靚唔靚, 咩身份証出生日期有無私校O係手申請表號碼, 咩都估晒, 都係無定論, 講黎講去, 根本無人知點編, 只可以講純粹RANDOM
唔好再花時間估喇..........

原帖由 qqbabe 於 11-7-22 10:53 AM 發表
影響統一派位既抽籤號碼係未第一輪(自行)已經分配左? 如自行時同分抽籤, 係未都用呢個number? 即同分而抽唔到, 可以估計個號碼唔靚? 我之前見有post話自行之後轉區個號碼會分配到好後. ...

醒目開學勳章 王國長老

肯定無咁既事, 我朋友中左第一志願
原帖由 qqbabe 於 11-7-22 10:53 AM 發表
之前見有post話自行之後轉區個號碼會分配到好後

回復 1# Charlotte_mom 的帖子

我冇紀錯的話個'隨機編號'係攪珠前嗰一刻至由電腦random產生嘅,攪珠完畢後呢個號碼就會消失,而只剩攪珠結果,所以不會有人(包括教局)知道小朋友的隨機編號。
即是如果個小朋友個號碼係1號,就全港各大有名小學任揀!但如唔好彩號碼喺好後,即使是名幼稚園考第一,隨時唔知派咗邊!
我紀得教局和星島(頭條)往年都有合作在皇仁開talk,講得非常清楚,今年唔知有未呢?

我都有朋友自行搬去41區都係第一志願。
原帖由 Charlotte_mom 於 11-7-22 11:02 發表
肯定無咁既事, 我朋友中左第一志願
‹ 上一主題|下一主題