用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 元朗N班邊間好
go

元朗N班邊間好

因為新搬入元朗, 人生路不熟, 請問可唔可以介紹下邊間讀N班好?係咪宜家要報架啦?

我都想知...阿b 2010年9, 而家係吾係可以報N1呢?元朗邊間N1好?

有冇人答到我地呀..

我都想知呀, Thanks!!

我都係元朗人,其實我都搵過N班,但聽人講N班仲要好D,只得周宋主愛、元朗鄰舍.....唉....我仲打佢問周宋主愛,佢話收得14個BB,..我想想機會很微...

我都係新搬入元朗...201012B..細B...陰公..=.='' 做左少少info, 我打去有N班既問...我搵到4間我覺得OK的..

1. 加州萊恩 (我target呢間) - anytime報名都得 (我打去問佢地話元朗萊恩無n班,但係我老公又話有,我估我老公搞錯左..=.=")
2. 鄰舍輔導會 - 滿一歲就可以報名
3. 珈琳 - 因我阿囡係細b, 做插班生, 要12月先可以入學,佢叫我到時先打去問有無位 (正式幾時收就唔清楚,唔好意思)
4. 周宋主愛 - 又係做插班生, 12年9月打去問有無位 (正式幾時收就唔清楚,唔好意思)

你地bb係大b定細b?? 呢度好難搵到元朗區n班info呀..一齊交流下傾下...

我個B 0908出世, 都一早留意找學校, 結果如下

1. 加州萊恩 :在加州花園對我來說交通不便,所以無報。
2. 兒童樂園 - 滿一歲就報名,話3月INTERVIEW等極無電話,打俾佢佢話我個仔開學時未足2歲,期實只差一星期連IN的機會都無,叫我開學後足2歲先打去再問有無位。但一直無收過電話。
3. 珈琳 - 一早報名,報名時有位,但要足歲半先可以IN,當時只差一個月,到歲半時已經收滿。到8月尾佢打給我有位,不過另一間收我仔仔又交曬$,所以無讀這間。
4. 周宋主愛 - 因為全日制所以無報。
5。想放棄的時候報了一間天水圍雅麗斯俊宏軒幼稚園,環境唔錯但都有D遠,不過佢有位收咗仲係上午班,希望BB可以返學,所以照讀,現在讀了差不多2個月,MISS都幾好,仔仔上學後真係進步了很多,但上K1如元朗區心儀學校收仔仔,應會回元朗上學。

...............