用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 小一學生黑鞋...請教
樓主: maxboy
go

小一學生黑鞋...請教 [複製鏈接]

原帖由 miffy 於 11-7-19 14:58 發表

你知男仔穿鞋, 著到好似咸菜咁no eye see, 我大約一年換3對 (換時都未爛)

...

, 我以為我個仔鞋粗, 唔夠半年可以穿對Adidas (佢鞋頭底半幅脫落), new balance就半年磨到好核突, 原來你小朋友也要一年換3對白鞋, 好誇張呀, 請問佢一星期穿幾多天白波鞋?

回復 22# miffy 的帖子

Hi,

Dk Kong 都有襟磨,我仔田徑隊又basket team,一星期4日穿運動鞋,都捱到一年.
其他雜嘜牌子厚底三個月就爛(側燝窿和蝕底蝕到斜晒,幾乎穿低.)

if Nike around 半年左右.

所以都可考慮Dk Kong.

醒目開學勳章 王國長老

我個女買過一對漆皮鞋, 一個月時間甩晒皮 (我之前O係SHOE BOX果對著到唔岩都無試過咁), 以後都唔會再幫襯

原帖由 miffy 於 11-7-20 10:47 AM 發表
我同我仔去過 dr. kxxg睇鞋, 佢一著上腳, 除都除唔切, 佢話d皮好硬, 好唔舒服, 對鞋又重。

原帖由 samanthat38 於 11-7-20 10:36 發表
Hi,

Dk Kong 都有襟磨,我仔田徑隊又basket team,一星期4日穿運動鞋,都捱到一年.
其他雜嘜牌子厚底三個月就爛(側燝窿和蝕底蝕到斜晒,幾乎穿低.)

if Nike around 半年左右.

所以都可考慮Dk Kong. ...

唉, 我個仔對Adidas, 唔夠3個月已經爛鞋帶,唔夠半年個底穿, 我以為係made in China, 原來係made in Vietnam, d大牌子都唔襟, 我以前細過用白飯魚都穿成年啦:;pppp:

我見過Dr. Kong 的白波鞋, 比較貴$399, 但都幾輕, 我要諗下先

我2星期前在吉x島買的白波鞋, 牌子係US MASTER, 請問OK嗎?

我小孩的反應一樣....現在都未買到

原帖由 miffy 於 11-7-20 10:47 發表
我同我仔去過 dr. kxxg睇鞋, 佢一著上腳, 除都除唔切, 佢話d皮好硬, 好唔舒服, 對鞋又重。

原帖由 maxboy 於 11-7-18 10:42 發表

各位家長,

小兒K1-K3都是穿波鞋上學,去飲宴都係.
為了小一上學,於是上星期開始去試番學鞋.
平的貴的都試過,他說好吾舒服, 有D仲會痛添!

去到T.S.T, 某商店"xx Box",個售貨員好細心幇佢measure size後, 告知小朋 ...

我仔仔、女女著開日本牌子美xx跑鞋,全白,有綁帶、魔術貼款,尚算噤磨,唔焗腳。次次都係唔啱著先換,可以唸吓?
太子西洋x街始創對面有專門店。

原帖由 janfeb 於 11-7-20 23:21 發表

我仔仔、女女著開日本牌子美xx跑鞋,全白,有綁帶、魔術貼款,尚算噤磨,唔焗腳。次次都係唔啱著先換,可以唸吓?
太子西洋x街始創對面有專門店。 ...

多謝報料, 明天去看看

吾係好熟九龍, 吾知可否留shop名? pm 亦可. 謝謝!

原帖由 maxboy 於 11-7-21 09:24 發表
吾係好熟九龍, 吾知可否留shop名? pm 亦可. 謝謝!

Please check PM

回覆 #31 janfeb 帖子

Hi janfeb,

Could you please pm me the name of the shop in Prince Edward?

回復 36# CHIULHJ 的帖子

Please chesk pm。

回復 31# janfeb 的帖子

Hi,

等我都睇下先. 不用只是Dk Kong 因真糸幾貴!!有沒有黑鞋,因兒子要穿鞋墊(度腳做果種),所以要穿短筒綁鞋帶,找很多間都不適合,最後年年dk Kong 同一款,只是年年轉size.
(黑十白年年都成千元落樓,但好過買多幾對->因白鞋試過其他牌子如上,唔work and 唔worth.)
各位家長是否可報料,等我見識多D,唔洗淨糸dk Kong.

原帖由 samanthat38 於 11-7-22 12:51 發表
Hi,

等我都睇下先. 不用只是Dk Kong 因真糸幾貴!!有沒有黑鞋, ...

我又係唔多想買dr. Kong, 但又試過好多大牌子的白波鞋 (e.g Nike, Adidas, Reebok, New balance...)都好快爛, 我朋友話, 叫我降低要求, 預佢着半年

‹ 上一主題|下一主題