用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

P.1 英文課本 [複製鏈接]

Hello!
大家好! 我個囡是今年的小一生,請大家多多指教。我看了小一的課本名稱,就看不到有英文課本,想請問李小的英文書是否學校自編印的,不需要在書局買嗎?

心急媽咪上
   0    0    0    0

回復 1# dombb 的帖子

唔係有2本英文故事書嗎 我記得其中一本叫busy day,是一本故事書,學校圍繞住書既內容自編worksheet比學生做

回復 1# nakoko 的帖子

原來係咁! 不過我又聽到學校會在加拿大一log過訂比學生,係唔係呀? 因為我參加左個預習小一班在暑假,老師叫我比本書佢睇,唔該哂。

原帖由 dombb 於 11-7-15 11:21 發表
原來係咁! 不過我又聽到學校會在加拿大一log過訂比學生,係唔係呀? 因為我參加左個預習小一班在暑假,老師叫我比本書佢睇,唔該哂。

有2本書+1本phonics
Look around
Busy day
Phonics K

回復 1# cutecathy88 的帖子

thx!!! 我想問你問是否都未有英文的書囉呀! 我問過幾昭間書局都沒有這間出版社的書賣,有家長可以提供資料嗎?

原帖由 dombb 於 11-7-17 00:58 發表
thx!!! 我想問你問是否都未有英文的書囉呀! 我問過幾昭間書局都沒有這間出版社的書賣,有家長可以提供資料嗎?

係未有
因為套英文書係學校由加拿大訂返黎
香港好似冇得賣

回復 1# cutecathy88 的帖子

Thanks! 謝謝你的資料

原帖由 dombb 於 11-7-18 10:55 發表
Thanks! 謝謝你的資料

Please check PM~
Hi~Hi~大家好,我係家姐Christy抱住細佬佬Brian係媽媽的小樹熊啊 :lol: :lol: [img align=left]http://www.dotphoto.com/SAN1/92/EE/8F/i92EE8F4B-1C48-48B1-87BD-50E0FF12FDBF.jpg[/img]
‹ 上一主題|下一主題