用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 朋友話五旬節中學係band 1尾,是否真?
go

朋友話五旬節中學係band 1尾,是否真? [複製鏈接]

但我喺2010中學排位係band 3A,究竟邊個岩?
   0    0    0    0

回復 1# chansuifong 的帖子

更系KHMAMA 岩啦

明明舊年D人先話Band 2,叫我比囡囡讀因為係Band 2,我囡囡成績O.K.架,小六係AAB,操行A,不過舊年無運氣抽唔到心儀中學,我都比囡囡讀五旬節中一,而家有d人又話Band 3,點解跌得咁快?  我囡囡話今年見到學校都好多人叩門.

不過唔緊要我哋讀緊呢間學校1年係最清楚架,d人講乜我哋都唔理,我囡囡讀得好開心,校風嚴,d學生O.K.乖架,今年我囡囡升中二啦!

回復 4# LL6684 的帖子

恭喜
怒傷肝,喜傷心,思傷脾,憂傷肺,恐傷腎........

Congratulation! The most important is your children studying happy and school is Good!!

好似今年中二有人打架?!有否聽問.....

只要讀得開心,學校校風好,理念及程度相同,其實band幾都無所謂啦! 每個人都有不同的要求及理念。

Thanks各位!
每間學校校風和成績都好緊要,唔講成績,d家長都會睇埋校風,如果想知學校d學生校園生活,最好多問身邊d朋友或現時在學校讀緊書d人,有時間最好在學校附近睇吓d學生,我相信每位家長都很重視自己的小朋友入讀邊間學校!

回復 1# LL6684 的帖子

KHMAMA 使用中六收生作為BANDING計算.這學校只是今年偶一成績跌了,以前都是BAND 2 成績,這校在我樓下,學風OK駕!
‹ 上一主題|下一主題