用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 沙田區BAND 2生, 請進~~~~
go

沙田區BAND 2生, 請進~~~~ [複製鏈接]

請問沙田區有咩好既BAND 2中學, D學生比較乖, 校風好??
   0    0    0    0

回復 1# SMS26 的帖子

Delete!! Delete !!

請問以下中學OK 嗎? 那間學生比較純品??

陳震夏
基督
馮黃鳳亭
青年會
聖若瑟
梁文燕
馬祟

原帖由 SMS26 於 11-7-15 13:22 發表

陳震夏
基督
馮黃鳳亭
青年會
聖若瑟
梁文燕
馬祟

聖若瑟 和 基督 學生比較純品

原帖由 SMS26 於 11-7-15 13:22 發表

陳震夏
基督
馮黃鳳亭
青年會
聖若瑟
梁文燕
馬祟

你真識揀:區內 band2 好既差唔多比你揀曬~

純品計:
聖若>青年會=基督=陳震>馮黃>梁文燕>馬祟

我只係憑街上學生觀察所得,好主觀。其中馬祟好 2 極化。好既好好~

同埋,純品=/= 成績好。

原帖由 pineapple0983 於 11-7-15 14:12 發表

你真識揀:區內 band2 好既差唔多比你揀曬~

純品計:
聖若>青年會=基督=陳震>馮黃>梁文燕>馬祟

我只係憑街上學生觀察所得,好主觀。其中馬祟好 2 極化。好既好好~

同埋,純品=/= 成績好。 ...

7/5 去叩門時, 因要等下午考試, 所以在陳震夏附近商場一 間快餐店食 lunch , 見學生都唔係話乖 , 守禮 或 叫純品果隻.

st joseph 學生跟 陳震夏又宥一點唔同 ,  望上去有點薯  + 怕事果隻 .都唔係好配合現今社會.

band 2 生要教佢識諗知識可改變運命 , 不卑不亢 , 日後就會好 .

原帖由 IMAX 於 11-7-16 12:24 發表

7/5 去叩門時, 因要等下午考試, 所以在陳震夏附近商場一 間快餐店食 lunch , 見學生都唔係話乖 , 守禮 或 叫純品果隻.

st joseph 學生跟 陳震夏又宥一點唔同 ,  望上去有點薯  + 怕事果隻 .都唔係好配合現今社會.

band 2 生要教佢識諗知識可改變運命 , 不卑不亢 , 日後就會好 .

所以一間好中學最少都要 校風 和 教學 優良

試下胡忠

謝謝各位回覆!!

仔女升中最怕佢會學壞, 所以揀中學真係有好多野要考慮,
請問有冇沙田區既BAND 2 生, 會點揀呢??

原帖由 IMAX 於 11-7-16 12:24 發表

st joseph 學生跟 陳震夏又宥一點唔同 ,  望上去有點薯  + 怕事果隻 .都唔係好配合現今社會. ...

咁收尾叩到邊間呢?

SJ 由於校規好嚴,所以 d 學生驚犯事被罰;薯?可能係掛。

回復 1# pineapple0983 的帖子

雖然學生仍有 d 麻麻, 但仍 bye 佢嫁 . 但叩
cch 真係好難 . 亞仔仲 話考試好易, 以為 7/11有機添 , 之後call左 學校好多次, 又留 tel no. 睇來都係無用 , 因為考  cch 時, 跟有的家長講, 佢地好多有的 口音的家長 , 佢地話馮黃都唔好差 , 佢地話佢地係派左 第一城馬鑯站果間 band three 咯 . 比上不足 , 唔諗咯.

All band 2 ST were chosen by you. For me. i will rank as:-

Part A :
(1) 馮黃鳳亭
(2) 陳震夏
(3) 聖若瑟

Part B:
(1) 馮黃鳳亭
(2) 陳震夏
(3) 聖若瑟
(4) 馬祟
(5) 青年會
(6) 基督
(7) 梁文燕

原帖由 IMAX 於 11-7-20 20:58 發表
雖然學生仍有 d 麻麻, 但仍 bye 佢嫁 . 但叩
cch 真係好難 . 亞仔仲 話考試好易, 以為 7/11有機添 , 之後call左 學校好多次, 又留 tel no. 睇來都係無用 , 因為考  cch 時, 跟有的家長講, 佢地好多有的 口音的家長 , ...

由於 cch 有間連繫(張煊昌),d位係難叩d。

有d學校到e+仲補考緊,都未知有幾多人留班;到確定左邊 d 人留班之後,先知有幾多位剩。

仲有就係 d band1位,如果有 band1 生叩到,骨牌效應下 d band2 就會有位,但ed位唔會公開,唔易攞。要靠人事先知/攞到。

到開學前先叫真正定。

請問五育是B2/B3呢?

五育係Band 3...
‹ 上一主題|下一主題