用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 2011-2012 上午K1B 班 的家長
go

2011-2012 上午K1B 班 的家長 [複製鏈接]

我仔仔叫 Fargo Cheung, 請大家多多指教吧!!!!
   0    0    0    0
Evita & Fargo's Ma Ma
Candy Law

my girl = hang yu, gp b

my son group b too......多多指教 :)

大家有冇參加暑期班? 阿女返左2 日, 知道佢食過包同畫左畫.....

上午小蜜蜂班

我囝囝都係  Group B 呀!他都有參加暑期班....係上午小蜜蜂班... 他回家都好開心話: <玩了 Lego, 吹咆咆,食提子飽飽和飲水囉!不過他說民生無車車玩喎!>

我囝囝之前係 黃埔 學之園 返 PN 班架!妳們的小朋友呢?
Candy Law

今日第三日, 呀仔話今日食 banana, 昨日老公請假, 係出面 observe 下, 見佢地有出去玩 sir 滑梯, 呀仔話今日都有呀~  係呢, 你地D小朋友有無著外套? 我問佢今日佢話無著

我個女一直有返N, 現在重未接受到轉了學校, 回家時會說: 我都唔識D 小朋友,我想同自己D 小朋友玩 , 仲話以前學校都唔食banana,
不過, 佢又興奮地講老師遲d 會派 "觸鬚” (我不太清楚係咩, 我自己估是蜜蜂觸鬚), 又扮蜜蜂跳舞 ..我估佢都係開心, 但仲未習慣
….

我個女講出唔有冇著外套

我仲諗住老師會打電話給家長又或者會有d報告紙給我們會報吓小朋友的在暑期班之情況....... 但是等到今天都無呀!!!!!

我仔仔今朝哭呀......話唔想返民生喎!!!!!! 之後迫他穿衣服...好彩落到樓下又無事。放學回家見到他又好像勁開心咁,他還說:『今日唱完歌之後...因為太陽伯伯出現左,所以便出去3樓玩左20次 Sir 滑梯... 玩完要返回104號室。』但是我唔明白為何他會提及3樓的呢?
仲有他還說個個小朋友都係穿卡通片既衣服,而自己果件外套便無穿到了....

我亦問他有沒有去WC? 他便回答我話:『去洗手間要自己去架!!!! 無EE 幫他的。』

唉! 真的希望明天他開開心心穿衣服回校... 便好了。
Candy Law

觸鬚??  呀仔無提到呀, 不過真係有三樓架, 事原第一日我係課室門口行黎行去果陣, 問個一個EE, D 小朋友會唔會出黎玩架? 佢話會架, 會去SIR 滑梯, 有時仲會上三樓果室內Playground, 所以呀仔都有話今日上三樓, 我問好唔好玩呀? 佢話玩得好開心.......
我呀仔今日又真係著卡通片衫, 你都比d佢喜愛的衫佢著啦~

嘩!!! 原來真是有3樓架,謝謝妳告訴我。
不過仔仔今朝早發燒,所以今天要請病假呀!!! 嗚....嗚....嗚....
希望他快些好番....下星期一可以開開心心地上課吧!
原帖由 小白媽媽423 於 11-8-4 10:33 PM 發表
觸鬚??  呀仔無提到呀, 不過真係有三樓架, 事原第一日我係課室門口行黎行去果陣, 問個一個EE, D 小朋友會唔會出黎玩架? 佢話會架, 會去SIR 滑梯, 有時仲會上三樓果室內Playground, 所以呀仔都有話今日上三樓, 我問好 ...
Candy Law

(第72期 ) 親子王周刊

今期 (第72期 ) 親子王周刊 主角係『民生書院』,快d去睇睇啦!
Candy Law

Thanks, 等我明天去睇下先~

今日囝囝放學回來好開心呀!
Candy Law

我呀仔都係WOR, 雖然今日無上3樓玩, 不過放學果陣姐姐話佢係咁講野, 勁 high

你地好, 我仔仔都係K1B, 但係A組呀, 不過佢暑期班都係蜜蜂組呀. ^^

報到報到, 我個仔都會讀K1B..都番緊暑期班
多多指教....
大家如果有msn, 交換下, 可以pm我..
^^

Welcome "supermimi" and "anpan0430"  不如大家 Facebook ah.......PM 你地先~

我無參加學校今日舉行的親子游泳會!妳們呢?
不過我仔仔話今天學校,有個摩術師哥哥來了表演摩術喎!
他說個哥哥變了隻 Dog Dog 呀!  
Candy Law

小白媽媽423, 好呀我收到pm就add你地呀.
candyevitafargo, 我仔仔都冇參加游泳會呀, 費事又請假啦!

我地都無參加親子游泳會 wor, 不過呀仔又無提摩術師哥哥 ke, 等我明天問下佢先~ 話咁快, 明天又最後一日喇
‹ 上一主題|下一主題