用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘學校(小學部) 搬屋啦: 2011-12 Primary 2 請進
go

搬屋啦: 2011-12 Primary 2 請進 [複製鏈接]

話禁快又一年, 升P2 o路.
   0    0    0    0

我女女第一日放暑假已病了, 可能太掛住學校d 同學仔

開心放完個暑假又可以見面啦.

原帖由 Master167 於 11-7-14 14:17 發表
我女女第一日放暑假已病了, 可能太掛住學校d 同學仔

Hello Yanamama.....
My Little Prince, Naoki Kam - 諱諾BB.   

暑假有乜節目俾囝囝?

原帖由 Fionyiu 於 11-7-15 23:49 發表
Hello Yanamama.....

Yanamama,

都是俾佢學下游水, 打下tennis, 加強一下英文lor....你囡囡呢??
My Little Prince, Naoki Kam - 諱諾BB.   

都係平日果d, 加左個書法班學下毛筆字.

原帖由 Fionyiu 於 11-7-21 21:58 發表
Yanamama,

都是俾佢學下游水, 打下tennis, 加強一下英文lor....你囡囡呢??

8月啦, 唔知代表學校到北京朗誦比賽, 比成點?

回覆 1# Yanamami 的文章

上facebook見到我地學校羅冠軍呀, 好叻叻呀!

請問幾時睇到編班結果呀
一時唔記得. thx

開學了,早上陪仔仔回校,學校煥然一新,課室的桌椅也換上全新的, 經過悠長的暑假,仔仔見到同學們,都不知幾開心!
祝各位小朋友在新的一年裡,學業進步!

Hello Hello, nice to see you all again.

Time goes really fast. It's P2 now -- All the P1 moments and memories just like happened in yesterday.

Wish all our families and kids have another wonderful year in KTS. Cheers!!

Dear P2 parents,

Anyone has interest to resell P1 story books,  here is the book list:
1. The Working Dogs
2. Somewhere in the World
3. Chinese Adventure
4. The Shopping List
5. Rules at school
6. Dinner
7. My Family Has Jobs
8. Aladdin
9. The Fox & the Dog

Pls pm me.
Thanks,
Siuming

唔好意思, 我係小一家長, 想請教, 學校叫買雙頭膠水, 請問係咩野嚟嫁, 唔該哂

回復 1# limehouse 的帖子

一支膠水一邊係圓形海棉頭, 另一面係幼咀就禁"支"出.....之前由校方買, 我未自己買過, 我諗買唔到的話, 是但一支膠水都OK.

原帖由 Yanamami 於 11-9-4 08:58 發表
一支膠水一邊係圓形海棉頭, 另一面係幼咀就禁"支"出.....之前由校方買, 我未自己買過, 我諗買唔到的話, 是但一支膠水都OK.

唔該哂,  Yanamami! 買到了

回復 16# limehouse 的帖子

你好limehouse,請問你晌邊度買同邊隻牌子,我去D書局都搵唔到!

原帖由 crystalwsm 於 11-9-4 23:25 發表
你好limehouse,請問你晌邊度買同邊隻牌子,我去D書局都搵唔到!

Sorry, Crystalwsm! 宜家先覆, 阿女番咗學, 睇唔到牌子, 係藍嘅, 我响商務買, 大眾直頭無雙頭膠水, 反而今日去普通文具店有兩定三隻品牌子, 價錢好似幾蚊定十蚊到

請問經驗媽咪, 想問問視藝用品, 如膠水、白膠章、顏色筆..., 你哋會唔叫小朋友放响櫃桶, 唔使放响袋到, 因為個書包都好重, 又搭校巴, 驚阿女好論盡。其實個視藝袋和用具可唔可掛响書包鈎唔攞走呢? 諗到阿女得嗰一尺, 揹住個大書包, 又攞住個視藝袋, 真係....

唔好意思,各位P2家長,我都係P1媽咪,有相同疑問,學校提供的畫簿有幾大本?視藝袋要幾大才夠用?

原帖由 limehouse 於 11-9-5 13:49 發表
請問經驗媽咪, 想問問視藝用品, 如膠水、白膠章、顏色筆..., 你哋會唔叫小朋友放响櫃桶, 唔使放响袋到, 因為個書包都好重, 又搭校巴, 驚阿女好論盡。其實個視藝袋和用具可唔可掛响書包鈎唔攞走呢? 諗到阿女得嗰一尺, ...
‹ 上一主題|下一主題