用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 恊同國際學校+美國國際學校媽咪請入
go

恊同國際學校+美國國際學校媽咪請入 [複製鏈接]

我個女女係local 讀f.4,想轉is,但就想讀grade 10, 得唔得?

我就想佢轉恊同國際學校or美國國際學校.所以我想問:

a.恊同國際學校
1. 除左Tuition Fees同Associated Fees and Charges加埋既Total Fees (for two terms)之後, 仲有無d咩fees? (eg. Debentures,Capital Levy etc.)
2.Tuition Fees 可唔可以pay monthly?
3. Application Fee 幾多?
4.有無報名時限?
5. free 唔free 既?
6.校風如何?
7.d人鍾唔鍾意比較?

b.美國國際學校
1. 除左Tuition Fees, 仲有無d咩fees? (eg. Debentures,Capital Levy etc.)
2.Tuition Fees 可唔可以pay monthly?
3.有無報名時限?
4. 聽人講D人好鍾意比較嫁喎.係咪真嫁?
   0    0    0    0

我係AIS學生黎. 黎緊升 grade 10
CIS學費果d可以上返佢學校個網度睇. CIS唔怕有人食煙都ok ge :S. 唔少女仔都化妝返學.
AIS 個tution fee記住只係交學費! 唔包留位費, 書, materials果d好多d好怪既fee都要比...總知好多野要交, 全部都係錢 . 留位費$8000 我問過grade 10得返好少位. 比較呢家野我又唔覺woh係學校. AIS一定會收人.一d都唔難考. 你唔係升g11佢都一定會比你讀g10. 我岩岩呢一年有local果d人本身讀今年g11, 但比個校長留左佢一年. 但我比較中意SAT課程, 比較易d.希望幫到你:)

請問係邊呢?有無小學架?
Macus Ma Ma
‹ 上一主題|下一主題