用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

校服問題 [複製鏈接]

請問平日穿著的 便 服 校 服
是否穿黑祙皮鞋/ 白祙波鞋.

波鞋, 皮鞋, 祙子等有無特別指定注意事項?請指教,謝謝

0    0    0    0

學校website有三套校服,我都想知Monday formal校服條裙係咪會同PE 衫一齊著變左casual uniform,會嚮二至四無PE堂時著呢?

原則上除星期一著formal校服, 體育堂著PE衫, 其實3日係著causal 校服, 不過星期一買校服時, 副校長話除星期一, 日日著PE衫都得, 所以我買左一套foraml, 兩套PE衫

我仔仔去年星期一有PE堂, 全年都係著咗formal校服冬夏季各一次。

Tulipyk: 咁都得!全年著兩次!太浪費喇!唔啱著放俾今年P1啦,可惜我嗰個係女!hehe....

回復 1# lieyeemama 的帖子

請問此校好唔好, 因阿仔會於星期一考此校!

唔浪費,唔浪費,套校服之前二年級時每逢星期一時都有著。我好乖嫁,有依校規著。而家仲有個細仔可以接,所以唔浪費。

d小朋友讀得好開心。唔好唔會比細仔讀啦!

醒目開學勳章

如果你有睇這個討論區,你應該都見到好多家長都非常喜歡LMC。雖然校車、分校舍分級上學都係大家關心的問題,但都不會影響家長對LMC的喜愛!!

原帖由 ta410 於 11-7-15 00:02 發表
請問此校好唔好, 因阿仔會於星期一考此校!
"窮蒼派"第88代大弟子:窮蛋蒼老人

我好鬼 like 套formal uniform, 我一個星期著兩日架. :;pppp:
何文田街坊福利會永久人字拖榮譽會員

原帖由 manfatcentre 於 11-7-25 02:06 發表

formal 就著黑皮鞋,體育就著白波鞋,其他就適隨尊便啦•••

醒目開學勳章

提到黑皮鞋,我上星期去同仔仔買鞋,原本我見到一對又輕又cutting slim的黑皮鞋,當我想買時,sales 提我學校是否可以接受一對波鞋款的黑皮鞋,我話唔知,因為學校無清楚說明。最後,我都係買左一對"正常"D黑皮鞋。
大家知唔知學校有無規定黑皮鞋的款式呢??
原帖由 JackyBaBa 於 11-7-25 22:57 發表

formal 就著黑皮鞋,體育就著白波鞋,其他就適隨尊便啦•••

大家會否覺得對白襪好貴 ($20/對) ?
穿長白襪得吾得架 ??

醒目開學勳章

穿長白襪得吾得架 ?
唔得。因為對白襪有LMC logo 架!!
比起舊年,我發覺今年D白襪好似短左,同D quality 唔同左,唔係因為仔仔高左,所以對白襪相對短左呀!! 係真係短左!! 不過要洗下先知耐唔耐用過舊年D白襪。
原帖由 annvuchan 於 11-8-9 11:49 發表
大家會否覺得對白襪好貴 ($20/對) ?
穿長白襪得吾得架 ??

白松兄
我想問學校仲未有講學生膳食問題,又沒有向我們收取膳食費, 是否開學后先通知,膳食費大概多少錢? 是否需要買一張枱墊給他們食飯?
CHLOE BA BA

醒目開學勳章

chloe ba ba,
膳食方面會在開學當日(好似係)會派表格(每個月一張),每日餐單有4款食物選擇,日日不同。每餐大約$15.5(唔知有無記錯,今年可能加價!!),所以1個月,食20日,$310。
D食物幾好,仔仔都話OK,不過因為D餐單我選的,想佢食得健康D,所以有時他會同我講唔好食!!我相信係佢問題,唔一定代表D食物唔好!!
我無比枱墊仔仔用架!!學校好似無要求。
原帖由 chloe117 於 11-8-9 21:22 發表
白松兄
我想問學校仲未有講學生膳食問題,又沒有向我們收取膳食費, 是否開學后先通知,膳食費大概多少錢? 是否需要買一張枱墊給他們食飯?
CHLOE BA BA

Thanks you 白松兄
‹ 上一主題|下一主題