用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 第二次呈分試
go

第二次呈分試

我的小朋友在第一次呈分試失手, 寄望六年級的考試, 但有以下不明白:

1) 2012年1月就要交自行申請表-(按今年計一月頭交表), 這豈不是只有小朋友的五下第一次及六上第二次呈分試成績, 中學用作考慮安排面試?

2)  第三次呈分試在三月, 中學是否會在收到第三次呈分試後, 再安排面試呢?

3)  直資中學學費加雜費每月約多少錢?

請各位指教!
KooKuKooKu :pint:

醒目開學勳章

1) 2012年1月就要交自行申請表-(按今年計一月頭交表), 這豈不是只有小朋友的五下第一次及六上第二次呈分試成績, 中學用作考慮安排面試? >>>YES

2)  第三次呈分試在三月, 中學是否會在收到第三次呈分試後, 再安排面試呢?
>>>>NO

3)  直資中學學費加雜費每月約多少錢?

平貴都有, 個RANGE 可以好大!!!!

咁第三次成績對安排面試冇幫助, 咁係咪即係用作三次總計來排位進行統一排位用呢?
KooKuKooKu :pint:

醒目開學勳章

原帖由 kooku2004 於 11-7-11 11:05 發表
咁第三次成績對安排面試冇幫助, 咁係咪即係用作三次總計來排位進行統一排位用呢?

係, 特別係邊緣人, 最好努力推番上去, 唔3唔4 到時統一好難揀學校, 再加上萬一要叩門, 咁個成績都要好好睇睇!!!

----YES----

呈分

呈分的疑問..內容很有幫助.希望有所
幫助
http://hk.myblog.yahoo.com/Terry-Blog/article?mid=694

因為下年仔比今年更多, 儘量要考試好d, 如果唔好彩要叩門, 一定要比張好的成績表學校睇的, 因為如果再唔小心失手了, banding會下降的