用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 有冇第一輪已派到大角咀天主教(海帆道) 嘅家長, ...
go

有冇第一輪已派到大角咀天主教(海帆道) 嘅家長, 交流吓& [複製鏈接]

有冇第一輪已派到大角咀天主教(海帆道) 嘅家長, 交流吓吖

請問你哋幾多分入嫁??

Re: 有冇第一輪已派到大角咀天主教(海帆道) 嘅家長, 交流吓吖

請問20分係十拿9穩定係五五波呢??

Re: 有冇第一輪已派到大角咀天主教(海帆道) 嘅家長, 交流吓吖

我女兒班裡有好幾個要好同學派了那間,她們愛它校舍求新,全日制。。。

Re: 有冇第一輪已派到大角咀天主教(海帆道)

For this year, 20 mark is sure can get a seat, as I known, most parents had applied YMT C.S. with 20 mark because they think holding 20marks must select a more popular one. Therefore TKT C.S. got less "20 marks" application.

Star,
you are right that YMT C.S. is well known than TKT C.S. but all of them are good too!

我想問 ,如果得十五分有無機會呢?

HMTB11 寫道:
我想問 ,如果得十五分有無機會呢?

I think 15 marks should have more than 10% chance.

請問今年有無人十五分入到呢?

Yes, my son's kindergarten had.

HMTB11 寫道:

HMTB11 寫道:

有不用膽心,女兒有幾個同學派到.

請問 大角咀天主教(海帆道) 與 油麻地天主教小學 如何比較?

我對 大角咀天主教(海帆道) 不太認識 , 希望多些了解 ,

如今我只知道它有一所千禧校舍....

Hi Star,

If 15 points can get in, then I should not worry too much.  Hope Scarlet has her luck when she applies this school a few years later.

hehehehehe

Star2004 寫道:
Yes, my son's kindergarten had.

[quote]
HMTB11 寫道:
[/quote]

好好爸爸 寫道:
請問 大角咀天主教(海帆道) 與 油麻地天主教小學 如何比較?

我對 大角咀天主教(海帆道) 不太認識 , 希望多些了解 ,

如今我只知道它有一所千禧校舍....

Hi 好好爸爸,

比較我就唔識,但係我諗油天會好多人想入,因為太出名!政府又鍾意搵佢哋試新policy (e.g.電子課本 - 我都係聽人講)應該好多人會競爭. 大角咀天主教(海帆道) 始終較新,我自己估應該會特別用心,希望做好校譽. 佢本身個網站資料都好詳盡,而獲派啲中學亦非常理想.

希望過幾年小女考小一時,佢唔會太難入啦     

你仔仔明年上小一????

得你一個為個仔操心 (sorry 我睇過你對婚姻嘅憂慮),你可以多啲上bk搵料,一定會有好多有心人分享資料同經驗嘅. 一齊加油   

好好爸爸:

我想兩者很難比較,油麻地天主教小學出名d,功課壓力較大,而大角咀天主教(海帆道) 不是,但中學派位的則相若.程度方面的比較,我們沒有讀過油天,所以不能給意見你.

我兒子讀了大角咀天主教(海帆道) 三個月,我覺得是一間用愛來教學的學校,上至校長下至校工都給我feel到是為教育而辦學,我們可以每天進入學校看升旗,早會,還可找老師談談孩子在校的情況,不像一般小學要家長日才能和老師溝通,我有錯覺兒子還是讀幼稚園呢!

你可看一看這校的website了解一下.

大角嘴天主教小學(海帆道)

bird-bird... 小孩子的天空 您好,

首先多謝您關心 , 我深深體會到這裡是充滿著人情味的...

我想...原來不應將 油天 與 大角咀天主教(海帆道)作比較,
我看過 大角咀天主教(海帆道) 網頁 ,
亦搜尋過不少其他教育網 , 也看不到它的升中派位結果...

請問從何得知 大角咀天主教(海帆道)升中派位成績?

好好爸爸:

When you entry the website,you can see the 'Pop Box', it shows which school are the students to go,but haven't detail data.

bird-bird:

this school not a new school.-----17xx年開校gar!

小孩子的天空,

就是這些資料嗎?

升學概況:

•本校五、六年級學生參加由教育署舉辦之中學學位分配辦法,成績理想;大部分畢業學生均獲派首志願中學。

•最近三年升中派位結果:升讀官津補貼中學之學生達 100%。

好好爸爸:

有個message box喎!你真的看不到嗎?

[size=x-small]2003-2004年度中學學位分配

小孩子的天空,

真的沒有message box
不知是否被anitvirus block 了 pop up window...

簽名被屏蔽
‹ 上一主題|下一主題