用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍真光中學(小學部) 今屆 (2011) 剛派位的 小六師/姊兄 結果如何呢? ...
go

今屆 (2011) 剛派位的 小六師/姊兄 結果如何呢? [複製鏈接]

小女兒是九真的小師妹,很想關心今屆 剛派位的 小六師/姊兄 , 結果是怎樣呢? 首三志願大約多少%呢? 家長滿意嗎?
   0    0    0    0

聽聞一般,通常好多都係入九龍真光中學

回復 2# Gin_333 的帖子

Far as I know (to be revised),
真光女書院 - 0-5
香港真光中學 - 0-2
九龍真光中學 - 0-20
香港真光書院 - 0-1
Please correct me if above information is different or to be revised.

Thanks a lot !
口甘 多唔多入到其他 band 1 中學呢?  多數入邊間?

原帖由 Gin_333 於 11-7-10 07:33 發表
聽聞一般,通常好多都係入九龍真光中學

九真係中文 BAND 2 的.

轉左校長? 對學校有無影響,
搬校問题又未知 ??

九龍真光小學校長由中學部李校長兼任, 完全沒有形響運作。今介小一開始已轉英語授課, 課本亦轉為英語。過一至兩年,港真小亦會轉英語授課 。此為配合語言微調作出的第一步, 六年後九真中亦由中中變為英中。各家長請放心。至於暫借校舍一事,柦信相李校長已講得很詳細,各位九真小家長亦已很清楚, 不必在這裡重覆。
‹ 上一主題|下一主題