用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘學校(小學部) Yanamami, 恭喜恭喜
go

Yanamami, 恭喜恭喜 [複製鏈接]

Yanamami,

在BK版面再次恭喜妳的大囡囡咁叻! 等多D家長為妳們高興嘛!
妳飲得杯落囉!
師姐好嘢!

0    0    0    0

咩事呀, 快D八嚟聽吓?
anyway Yanamami 恭喜恭喜!

雖然我都唔肯定發生咩事,我估係 Yanamami 女女入到心儀學校,好人有好報,yeh

恭喜!睇完今年的成績,女仔應該唔錯,想問下是否每級的女生比例是1/3呢?是否大約40人左右?

嘩! 唔好禁揚啦....佢成績一向一般架咋....   不過, KTS的確俾好多support我地.  大家加油啊.

原帖由 HoneySeeSee 於 11-7-6 16:05 發表
Yanamami,

在BK版面再次恭喜妳的大囡囡咁叻! 等多D家長為妳們高興嘛!
妳飲得杯落囉!
師姐好嘢!

我諗大概13個女仔一班.

原帖由 wing_BB 於 11-7-6 18:01 發表
恭喜!睇完今年的成績,女仔應該唔錯,想問下是否每級的女生比例是1/3呢?是否大約40人左右?

Thanks.

原帖由 limehouse 於 11-7-6 17:39 發表
雖然我都唔肯定發生咩事,我估係 Yanamami 女女入到心儀學校,好人有好報,yeh

恭喜你!
雖然小兒只是初小,但對升中我也感到有些少壓力!
想問下學校怎樣support 學生和家長!

原帖由 Yanamami 於 11-7-6 20:59 發表
嘩! 唔好禁揚啦....佢成績一向一般架咋....ops:" />   不過, KTS的確俾好多support我地.  大家加油啊.

放心.  我仲個細今年升P2.  一齊努力!  

KTS俾好多講座, advice, 資料, 補課班, interview班, 又可同班主任成日傾傾傾.

原帖由 恐龍仔mama 於 11-7-6 22:09 發表
恭喜你!
雖然小兒只是初小,但對升中我也感到有些少壓力!
想問下學校怎樣support 學生和家長!

聽完你咁講,學校給家長和學生,真的有很多support!

你囡囡派得一所好學校,這個暑假,好好的獎勵她!

原帖由 Yanamami 於 11-7-6 22:23 發表

KTS俾好多講座, advice, 資料, 補課班, interview班, 又可同班主任成日傾傾傾.

恭喜...恭喜...
尋找「閃光點」,努力不懈,堅毅不屈,機會總是留給有準備的人。
但是,有準備不一定能找緊機會,因為....
命運就是這樣的敲門。
要找緊機會,就要戰勝自己和戰勝命運。
遇到逆境,堅持,不要放棄。
黑暗是可怕的,極難耐的.....
但是,渡過了黑暗,不就是黎明了嗎 ?!

回復 1# Ben2003 的帖子

多謝Ben gor, 多謝前輩照顧.  Pls check PM.

Yanamami,

我情況同你一樣,依家大囡會升P2,到大囡P6,細囡就P1,所以我都好緊張KTS升中情況,有時都好担心細囡升小的問題,因為出生率高咗好多,希望一切順利啦!謝謝!

回復 2# Yanamami 的帖子

Yananmamai

恭喜!恭喜!

Yanamami

please check pm

原帖由 Yanamami 於 11-7-7 06:27 發表
多謝Ben gor, 多謝前輩照顧.  Pls check PM.

Dear Yanamami,

My girl will study P4 next year. I have some questions. Would you pls check pm, thanks.

Siuming

Replied.

原帖由 Siuming 於 11-7-7 10:07 發表
Dear Yanamami,

My girl will study P4 next year. I have some questions. Would you pls check pm, thanks.

Siuming

有時你會發覺唔擔心得禁多, 見步行步, 見招拆招, 睇
「食送」食飯. 唔好嚇自己, KTS派位好好o丫.  今年減班, 報紙漬5成2自行1st志願.  但KTS自行+抽獎, 中首志願有8X%, 所以唔好俾禁大壓力自己&小朋友.

原帖由 wing_BB 於 11-7-7 09:26 發表
Yanamami,

我情況同你一樣,依家大囡會升P2,到大囡P6,細囡就P1,所以我都好緊張KTS升中情況,有時都好担心細囡升小的問題,因為出生率高咗好多,希望一切順利啦!謝謝! ...

Yanamami,

Congratulations!!
My Little Prince, Naoki Kam - 諱諾BB.   

我都恭喜你大女入到心儀中學!恭喜恭喜。
原帖由 Yanamami 於 11-7-6 22:23 發表

‹ 上一主題|下一主題