用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 謝謝補習老師,女女考上好中學!
go

謝謝補習老師,女女考上好中學! [複製鏈接]

很開心,女女考上第一志願的中學。

女女以前中英文時常不合格,現在平均分達80分以上,真的要多謝她的補習老師。雖然花了很多錢在補習上,但見女女有好成績,都是安慰的。:
   0    0    0    0

恭喜!
多謝補習老師之餘, 別忘記讚賞女女的努力!
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

補習老師要遇到好的,你是私人上門定係補習社,多指教

小朋友,補習老師和媽媽都有付出的努力!

女女的老師是上門的。

好老師真的可遇不可求,未找到現在這個老師之前,我請過十幾個,有現職老師,有大學生,問題各式各樣。有d只叫我給女女買練習,然後上堂時,老師望住女女做,完成後對答案,冇咩解釋。有個仲離譜,講明上個半鐘,時時借d意加鐘。後生女就好多時遲到,又或突然失蹤。

以前都去過補習社,但唔見女女成績有咩進步。

我地下個月會同女女去新加坡旅行,當獎勵佢。

補習老師每星期補多少個鐘?5個?10個?
補習老師是將所有課程從零開始教起,還是在學校所教的基礎上,再作修補?如果是後者,那麼是否也要感謝學校的老師?

學校老師唔係話冇功勞,只不過女女好多時會同我講唔明老師上堂講咩,最慘係考試既野比平時學校教既深。

三年前,我朋友介紹依家個補習老師俾我,補左一個月,女女英文默書由唔合格變合格,其他既成績都慢慢有進步。仲有,就係佢依家聯想力好左,所以作文都好左好多。

你可否給你補習老師資料pm我!謝謝!
原帖由 momsusan 於 11-7-7 12:12 發表
學校老師唔係話冇功勞,只不過女女好多時會同我講唔明老師上堂講咩,最慘係考試既野比平時學校教既深。

三年前,我朋友介紹依家個補習老師俾我,補左一個月,女女英文默書由唔合格變合格,其他既成績都慢慢有進步。仲有, ...

可以PM MISS 我資料比我嗎?因我囡英文唔好.

tammy

你可否給你補習老師資料pm我!謝謝

原帖由 momsusan 於 11-7-7 12:12 發表

三年前,我朋友介紹依家個補習老師俾我,補左一個月,女女英文默書由唔合格變合格,其他既成績都慢慢有進步。仲有, ...

請問小二上門補習英文大約要幾錢一個鐘?

可否PM妳囡的補習老師給我.

原帖由 momsusan 於 11-7-6 18:12 發表
女女的老師是上門的。

好老師真的可遇不可求,未找到現在這個老師之前,我請過十幾個,有現職老師,有大學生,問題各式各樣。有d只叫我給女女買練習,然後上堂時,老師望住女女做,完成後對答案,冇咩解釋。有個仲離譜,講明 ...

可否PM妳囡的補習老師給我.

可否PM補習老師資料給我.
Thank you.:loveliness:

回覆 11# momsusan 的文章

請問個補習老師收費如何? 您覺得他優勝之處在那裹, 因為我也曾請了一些補習老師, 但成效不大.

醒目開學勳章 王國長老

版主按 : 按版規, 請勿在版面回覆沒有讀取性之文章 (e.g. Pls PM me or Pls check PM), 如經勸喻後情況仍沒有改善, 此帖會被關閉, 敬請注意!

原帖由 fai2851 於 11-7-11 11:37 發表
可否PM補習老師資料給我.
Thank you.:loveliness:

can you tell me more about the tutor?

呢個老師收費唔平,但佢教左女女3年,我見女女慢慢咁進步,同埋對讀書有番自信,我覺得值得。至少,我唔駛好似以前咁,時時要轉老師,又唔駛煩老師突然改時間/唔出現(最憎d老師唔守時同經常改時間)。

老師唔會叫女女上堂做練習,反而每次落堂都會email一份功課俾女女,要女女下次上堂前做完,上堂時會同佢仔細解釋。雖然我朋友個女同我女女一樣係6年級,但我同朋友對比過老師俾佢地既功課,發現有唔同。老師話因為佢地兩個既程度有分別,所以每個學生既功課都有分別。

你可否給你補習老師資料pm我!謝謝!
‹ 上一主題|下一主題