用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 荃灣聖芳濟好嗎?
go

荃灣聖芳濟好嗎? [複製鏈接]

聖芳濟以前係真係好好 band 1 中學,  而家都係band2 頭, 相信係因為成為中中關係吧.  而且佢校風好好, 雖然係男校, 以前有時間中經過, 學生都係有禮, 不過location嘛嘛.

放心, 我有個好親親人係聖芳濟畢業, 佢而家已經係一位醫生, 讀完中五後放洋, 而家間中都有返去學校搵老師.  佢成日講, 聖芳濟係佢嘅明燈.

原帖由 denisekk 於 11-7-6 12:05 發表
我個仔派荃灣聖芳濟, 佢唔鍾意, 想入李城壁, 已敲門, 但我覺得機會唔大.

荃灣聖芳濟好嗎? 我最擔附近雜, 其次是細.舊及資源. 你地有無仔仔讀硬, 讀得點? ...

我睇漏咗, 你仔竟然想入李城壁?  李城壁校風唔好架喎.  我諗你將聖芳濟 vs 李城壁, 10個有9個都會vote聖芳濟 .

想請問why佢想入李城壁?  只係因為多同學仔入 ?

原帖由 redkoni 於 11-7-6 19:25 發表

除咗硬件,荃灣聖芳濟點都好過李城壁,佢吔早年d師兄現在有不少專業人士,有資深官員,有做傳媒,若不是礙於其硬件欠佳及附近社區人口變化,收生青黃不接,也未及淪落到所謂Band2,當年成績唔差得過兄弟校大角咀聖芳濟. ...

totally agree !!
‹ 上一主題|下一主題