用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天神嘉諾撒學校 Reading Level
go

Reading Level [複製鏈接]

想問下小二至小六學校要求的程度是多少

(小一的要求是7)
   3    0    0    0

至到小四後,就唔洗上PLPR堂架喇!
我只記得我女小三學期尾時好似係20+
2016 13th SINGAPORE OPEN GYMNASTICS CHAMPIONSHIPS
https://youtu.be/ewiq2eV63X0
2014年全國青少年藝術體操錦標賽-亞軍
https://youtu.be/OAEC8aaPeB0

妳個女好勁!

竹葉青,
E+改左PRE - 30 啦
P4 既要求係24
我都記得小4之後冇LEVELING啦

想問點知Reading Level到什麼程度?
Thanks!

原帖由 prettygirls 於 7/7/2011 22:27 發表
想問點知Reading Level到什麼程度?
Thanks!

學校會有test黎測試女女reading level

回復 1# tak0clive 的帖子

thanks! 我仲以為係出面有Reading Level Test.

Which level = chapter books?  Thanks.

記得上年副校長係一次家長會講過,如果女兒能夠睇得明rainbow magic / magic tree house 嗰類小說已經超越一年級的程度吖

請問家長可以點樣知道個囡的reading level? 我昨天收到今年小一囡囡從學校帶回來的reading folder. 但又見唔到任何indicate level的野, 問佢佢又唔識答, d 書又無mark color label, 之前老師話有四個color 的level, 分了由p到30 levels. 請問係點樣的一會事? 謝謝指教!!!

醒目開學勳章

回復 1# angelsmama 的帖子

非常多謝你的回應, 天瑜!!

多口補充一句啦.

reading level要求是由 p-30
p1 要求是 '7'
第一次未ok, 最好在第二次追返啦. 不過, 如果距離太遠, 老師會找家長你傾吓計啦...

至於 reading bag. 佢地在 reading 堂要去 reading room 上堂. 有4個 group. 好似是 green, blue, red 同 yellow. 如果我沒記錯. 紅色是相對其它組所睇的書較淺. 藍組是較深..

在我而言, 什麼組也沒關係. 最重要是過到 reading assesment o個 關

而佢地是什麼組, 老師會分, 也會因應是什麼組要求佢地去借什麼書..
‹ 上一主題|下一主題