用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 陳瑞祺(喇沙)小學 衷心多謝楊副校長
go

衷心多謝楊副校長 [複製鏈接]

我與朗朗媽衷心向楊副校長道謝

在自行選校時,您給了我們很寶貴的意見,也帶領我們孩子向上攀...曾經,在填自行時,我們也對兒子的能力有所懷疑,在自行面試後,心情更加忐忑不安...甚至後悔及埋怨!
今日,我倆孩子都在自行時跑出,分別考到港島區及九龍區一級名校,這足以証明您獨具慧眼及經驗十足!在此,我們衷心向您道謝,您尤如升中學生及家長們的明燈,為大家導出光明的道路。
   0    0    0    0

很好呀, 好想like你個post, 可惜呢度唔係facebook.

原帖由 dianachau 於 11-7-5 18:45 發表
很好呀, 好想like你個post, 可惜呢度唔係facebook.

謝謝

楊副校長是我仔仔班的數學老師,今次全班有良好的派位成績,全賴楊Sir悉心給大家選校意見及策略。日後,各師弟妹升中時,不妨向楊Sir請教意見,相信憑他的專業必能幫到大家。
還有數天便要離開這個大家庭了......大家加油!CSK靠你地喇!

回復 1# csk家長jj 的帖子

csk家長jj ,

唔捨得你呀, 呢度成日都好靜, 多得你成日同我地解答好多問題, 希望你間唔中都返嚟呢度指點下我地啦

回覆 3# csk家長jj 的文章

衷心多謝楊副校長...蔡老師....方老師......

派位後歡樂的笑面........同學的互相擁抱.......這份回憶......在此向CSK的教學團隊致萬分的感激......小兒會永遠記著在CSK時溫馨關愛的日子.....在此再祝JJ囝囝前程錦繡......

恭喜晒大家~ 明年到我了, 可否八下大家派得好嗎? 校網仲未有公報.......
~ 歌地亞 ~

原帖由 歌地亞 於 11-7-12 13:55 發表
恭喜晒大家~ 明年到我了, 可否八下大家派得好嗎? 校網仲未有公報.......

好!
有男拔、喇沙、香港華仁、英華、多名黃笏南、開平、華英、迦密......而C班我認識的有3個,l個派開平,2個派CSK

黃笏南搬都咁多人填佢啊!!! 銀禧有嗎?
~ 歌地亞 ~

原帖由 csk家長jj 於 11-7-12 15:41 發表

好!
有男拔、喇沙、香港華仁、英華、多名黃笏南、開平、華英、迦密......而C班我認識的有3個,l個派開平,2個派CSK

以往好似無男拔喎~
~ 歌地亞 ~

原帖由 歌地亞 於 11-7-13 23:08 發表

以往好似無男拔喎~

入男拔的,是我校的超級巨星,他以優異的學業成績+出眾的體育成就,為我校爭光。

原帖由 歌地亞 於 11-7-13 23:06 發表
黃笏南搬都咁多人填佢啊!!! 銀禧有嗎?

黃笏南不論在學術或音樂上,都有很突出的成績,我也把她放在三甲內。

原帖由 csk家長jj 於 11-7-13 23:23 發表

入男拔的,是我校的超級巨星,他以優異的學業成績+出眾的體育成就,為我校爭光。

我都聽聞男拔找小飛魚入讀。
~ 歌地亞 ~

cskjj
我都決定比我仔仔留係csk上小5, 雖然入輔導班, 但希望仔仔可以係5年班努力.

原帖由 燁燁媽 於 11-7-16 16:24 發表
cskjj
我都決定比我仔仔留係csk上小5, 雖然入輔導班, 但希望仔仔可以係5年班努力.

努力加油!

6 年後到我地:loveliness:

原帖由 IJai 於 11-7-18 02:04 發表
6 年後到我地:loveliness:

只要keep住中上位置,應該可以成功升派band 1中

上星期,我仔說有同學成功叩門旅港開平(級名次大約50),衷心恭喜這位同學,也証明到CSK的學生是有實力的。

原帖由 csk家長jj 於 11-7-18 10:54 發表

只要keep住中上位置,應該可以成功升派band 1中

上星期,我仔說有同學成功叩門旅港開平(級名次大約50),衷心恭喜這位同學,也証明到CSK的學生是有實力的。 ...

真係好消息, 恭喜晒! 因校網未update, 臨放暑假前又收到通告, 開學後每個星期六要補課, 連升小五都要, 仲以為今年派得不太好添!

有你通風報信, 太好了.......
~ 歌地亞 ~

回復 1# 歌地亞 的帖子

我仔小六時都要週六補課,係操Pre S1和TSA卷

原帖由 歌地亞 於 11-7-18 11:46 發表

真係好消息, 恭喜晒! 因校網未update, 臨放暑假前又收到通告, 開學後每個星期六要補課, 連升小五都要, 仲以為今年派得不太好添!

有你通風報信, 太好了....... ...
係呀!當日我仔返來話我知時,我仲諗我哋個屆可能成績好差而星期六再補課添。其實,老師真係好用心幫佢地温習架!好似上星期已經放咗暑假,中文老師還打電話來,教我怎樣幫個仔温習去加強閱讀理解咁,另外,我又問過某間區內有名學校嘅家長,她說學校沒有甚麽補課,學生都是靠自己讀書,而她好羨慕我地有老師幫忙,所以,我覺得CSK真是一所不錯的學校呀!

原帖由 tomatowu 於 11-7-18 18:40 發表
係呀!當日我仔返來話我知時,我仲諗我哋個屆可能成績好差而星期六再補課添。其實,老師真係好用心幫佢地温習架!好似上星期已經放咗暑假,中文老師還打電話來,教我怎樣幫個仔温習去加強閱讀理解咁,另外,我又問過某間區內 ...

霍老師? 她都有打電話來........
~ 歌地亞 ~
‹ 上一主題|下一主題