用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 Come true..真係入到喇沙, yeah....
樓主: cktc1996
go

Come true..真係入到喇沙, yeah.... [複製鏈接]

恭喜!你仔仔好勁呀

無咁勁搵我地..我自行報㗎...(無報dbs,阿仔話要學費好貴)
唔好以為九西區好勁, 阿仔出全港學界賽得第五咋..(其他區好勁㗎),我填喇沙份表時,佢地運動一項要既係填最佳時間,我想以LS & DBS 要求既水平來說根本唔入流....(但當然加分啦)

我想佢嬴在好全面...佢係大方自信嗰亭..代表學校出去見督學面試嬴全區最佳xx嗰啲....

請問自行報喇沙, 而家仲睇唔睇你係咪佢個區校網?

原帖由 cktc1996 於 11-7-6 09:40 發表
無咁勁搵我地..我自行報㗎...(無報dbs,阿仔話要學費好貴)
唔好以為九西區好勁, 阿仔出全港學界賽得第五咋..(其他區好勁㗎),我填喇沙份表時,佢地運動一項要既係填最佳時間,我想以LS & DBS 要求既水平來說根本唔入流.. ...

原帖由 cktc1996 於 11-7-5 19:20 發表
不算名校,起碼唔喺人人識..只係全級20名內,
奧數金獎+其他數獎..
個人英文獨頌, 書法比賽獎..
跆拳紅黑帶+多獎
田徑 教區運動會金牌, 九西區運動會金牌
童軍大量章+金紫荊章
強項面試, 常代表學校競逐獎項...
無任何 ...

你個仔跟本就好全面, LS好鐘意數學人材 + 埋運動學屆獎項 & 本身係全級20名。好老實, 我唔敢講必收, 但已極high chance收啦. congrats!
Forgiveness is the best remedy for any injury

我真係無想過喇沙...只係想佢讀地區名校,可能自己都係咁出身....幾好呀....

自行先話佢想讀..咪報攞...咁大個啦,唔通話唔俾,咪support 佢...呢啲野無得迫..自己揀既路先會努力同珍昔..
連琴都唔迫佢學就知佢幾自由啦..我覺得思想教育同價值觀最緊要:)

自行無限區㗎..全港都得..我哋都唔係佢個網~~

Congratulation! My son gets his first choice as well. But he's not as good as your son.

樓主, 恭喜你&歡迎你
LSC確實喜歡收sport叻既外來生, 讀書叻既小學果邊已經有好多, 希望你仔將來可以幫書院攞多D牌

樓主,我個仔仲細,不過,我好想問你仔仔如何分配時間,他十項全能,那來那麼多時間?他還要溫習吧.真厲害!

原帖由 cktc1996 於 11-7-6 09:40 發表
我想佢嬴在好全面...佢係大方自信嗰亭..代表學校出去見督學面試嬴全區最佳xx嗰啲....

除了多方面均衡發展外,我相信令郎面試時的表現亦一定為入喇沙爭取了不少的分數。
恭喜!

跟據樓主所言,又有成績,又有田徑獎,又贏全區最佳,又有自信,又大方得體,這樣的學生那有不入喇沙之理。
樓主一早已經唔當呢一個係夢,所以只寫come true!樓主的自信比兒子的有過之而無不及。無論如何,恭喜、恭喜!

恭喜晒
‹ 上一主題|下一主題