用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 九龍城網可否分享下頭三志願及派位結果? ...
樓主: HappyEE
go

九龍城網可否分享下頭三志願及派位結果? [複製鏈接]

原帖由 skytrain 於 11-7-6 19:04 發表
香島: 之前3月自行收生入了英文班Direct intake, 非派位, 还上过几堂預備班, 都ok, 英文比較淺(可能我兒是英小的, 他讀緊中一課本),
老師唔錯, 而預備班同學的level大约band 2 头-中左右,但學校當時未收他們的, 可能 ...

自行收生入了Direct intake, 非派位 , 那麼是否要交學費 ? 放棄派位的機會 ??

學費HK300, 不用放棄抽獎, 超好

阿仔成績麻麻,我怕他派左去D校風差的學校,問過好多人都話香島(九龍塘)校風好,見佢學費唔算貴;諗住真資學校係自行和統一都會少人揀,咪全部都擺第一囉!
我諗如果抽唔到再叩門都唔係咁易,今年D學校好似有大把學生揀咁,以阿仔的成績我諗都叩唔到D稍為好的學校LU!

原帖由 skytrain 於 11-7-6 19:04 發表
香島: 之前3月自行收生入了英文班Direct intake, 非派位, 还上过几堂預備班, 都ok, 英文比較淺(可能我兒是英小的, 他讀緊中一課本),
老師唔錯, 而預備班同學的level大约band 2 头-中左右,但學校當時未收他們的, 可能 ...
..

skytrain :

please check pm

點解無人分享, 係唔係今年大家都派得唔多好?

回復 10# Siuchoi 的帖子

請問妳亞女係第幾志願派到呀?

原帖由 chachamother 於 11-7-6 16:51 發表
我個女就係第三志願入旅港,但而家叩緊伊中和迦密。

旅港是一所很好的學校, 你可去 中學交流 看看那些家長的貼子, 不會令你失望, 加油!

marskat

please check pm, thanks
‹ 上一主題|下一主題