用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍方方樂趣幼稚園 有冇2011年8月就番學既N班家長係度呀 (對衝道)? ...
go

有冇2011年8月就番學既N班家長係度呀 (對衝道)? [複製鏈接]

我小朋友pm, 雙語班, 你地呢?

我仲煩緊交通問題, 小朋友太細, 屋企人唔想佢坐校巴, 自己/工人帶交通又係一個問題, 大家點安排呀?

0    0    0    0

我囡囡番上午雙語班.

我都係煩緊交通問題, 小朋友只係剛足兩歲, 無校巴到屋企附近,老公唔想佢坐校巴, 自己要番工,工人帶佢搭校巴又要轉車,同埋嗰間"校巴"似係"保母車",好似口啤一般添...唔知點算呀!!!

有冇起西沙住的媽媽可以比d意見我呀?好煩呀~~~

似乎個個都係煩番學交通問題

我而家都仲考慮緊點好, 你地如果小朋友番早上既, 你地可唔可以帶佢番呀? 我屋企人都唔想小朋友坐school bus,  但係工人帶又會擔心佢過馬路呢d 問題, 如果o係附近有同學仔住既, 可以既一齊坐的士, 不過唔係咁易搵到

我想問下你地呀, 我d 校服係朋友比既, 但係我唔見佢有運動裝, 你地o係邊度買架?

運動裝同校服我都係同學校直接買嘅

其實我囡囡都會係黎緊8月入學(am雙語), 都考慮緊俾唔俾佢搭校車, 始終都係咁細, 但係學校個位置真係好唔方便, 自己湊又驚有時落大雨, 好狼狽, 那個位置又難搭的士...所以暫時都係等佢適應佐一兩個星期先轉搭校巴

上次interview係老公帶小朋友去, 所以我都未真正去過o個度, 所以上個星期我特登去一次, 其實唔係落雨, 又或者太哂, 都ok, 都係坐車o係大街度, 行入d 細街度, 不過一個人行就冇問題, 要揹/ 抱住個廿幾磅既, 又或者行下, 又抱下個廿幾磅既, 真係諗起都覺得有d 煩

可唔可以join到附近朋友一齊坐的士呢?

有意既亙相pm呀, 睇下可唔可以夾到!

我個女都係下午雙語班, 樓上o個位唔知我地係唔係傾過計架呢?
亞女而家week3已經唔驚番學了, 仲話要番學, 不過問佢學校食咩, 佢次次都冇答, 問佢唱咩歌, 次次都話ABC, 好似亂答一通!
我女女已經由工人帶番學+屋企人接放學了, 請問校車幾多錢1個月呀?

想問今年校服幾多 $$ ?

我只係知sports wear就$130一套

其他都係由朋友比我既!

我就係o個個女仔既mami囉, 就係同你傾過幾次計o個mami囉!!

‹ 上一主題|下一主題