用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 側魚涌 有什麼好 K1呀 ?
go

側魚涌 有什麼好 K1呀 ? [複製鏈接]

Thanks !  
   1    0    0    0

我知道最出名的是中、下康的維記。

康怡中英文都幾好, 又多外籍&學位老師

回復 2# bobo101^*^ 的帖子

同意, 不過學費真係好貴, 我鄰居話佢孫女半日要5000千多元. 不是一般人可以負責.

回復 5# crystal媽咪 的帖子

每月係4千幾唔係5千幾....

Yes, I agree that Victoria is a great kinder, with good primary allocation.

維記 太貴la, 仲有冇 ?

原帖由 donna13579 於 11-9-13 23:29 發表
維記 太貴la, 仲有冇 ?

保良x啦, 但排好長龍, 不過勝在老師夠穩定,
好過對面那一間, 無愛心.

You can consider Kornhill / Vicotria.

In case you are availiable, u can consider Sai Wan Ho.
As I also live in Quarry Bay , but my child study in Sai Wan Ho.
原帖由 donna13579 於 11-7-2 22:41 發表
Thanks !  

原帖由 crystal媽咪 於 11-9-16 17:46 發表

保良x啦, 但排好長龍, 不過勝在老師夠穩定,
好過對面那一間, 無愛心.

保良局對面果間咪躍x幼稚園, 老師冇愛心o架..... 幣!
我入左紙報幼兒園添, 仲要收 $50 報名費, 超費呀~

原帖由 bobo101^*^ 於 11-9-22 13:08 發表

保良局對面果間咪躍x幼稚園, 老師冇愛心o架..... 幣!
我入左紙報幼兒園添, 仲要收 $50 報名費, 超費呀~

早幾個月呢度有媽咪post左講過, 小朋友開學4日每天都喊, 老師同主任都話小朋友有問題, 要佢改讀下午少d學生, 又叫媽咪帶小朋友去做評估.  仲話得佢一個小朋友係咁樣, 當時個媽咪好想喊(因為係放學時面對面講的).後來個媽咪返到屋企打比校長同佢傾, 點知一打去就問個媽咪係咪要辨退手續. 後尾小朋友立即退學無返, 轉左校同去做評估, 評估話無問題, 而轉校後小朋友反而好快適應, 已經好快無喊. 不過我搵唔到個post了.
而且我識一個以前在那裡做的miss, 對住父母就好似好好人, 但其實好hea, 成日話要小朋友返學開心, 所以小朋友偏食, 話唔食菜就唔駛食, 唔食水果就可以掉左佢. 目的就係唔想自己勞氣,小朋友返學唔係學規則, 學有良好習慣咩 !??!  
校方請d咁的老師都唔知 !??!  or 唔理 !?!?

如果好的, bobo好好吖 !!!!  以前我在太古城返工, 見過那裡雖然環境細左d, 不過樣樣以小朋友行先, 教到小朋友好有禮貌, 間中見到d小朋友行出平台玩下遊戲同畫下畫咁. 學生人數少都唔係唔好, 起碼照顧相對上多d.

原帖由 crystal媽咪 於 11-9-24 10:08 發表

早幾個月呢度有媽咪post左講過, 小朋友開學4日每天都喊, 老師同主任都話小朋友有問題, 要佢改讀下午少d學生, 又叫媽咪帶小朋友去做評估.  仲話得佢一個小朋友係咁樣, 當時個媽咪好想喊(因為係放學時面對面講的).後 ...

THANK YOU CRYSTAL 媽。
諗住揀躍思係方便接小朋友, 如果老師求其及冇愛心, 就唔揀佢啦!

太古城寶寶幼兒學校, 我個仔而家讀緊PLAYGROUP, 老師好有愛心呀, 星期六都見到校長係度, 校長好NICE, 好好呀! 雖然係地方細D, 但我個仔都玩得好開心。我問過佢地原來收生唔多, 但好多人WAITING, 因為他們有全日班, 是上午8-下午6, 吸引左好多太古城既BB 在此讀, 方便父母放工後接他們, 所以要排呢間都好困難。聽聞要入佢既PLAYGROUP 就可以優先排N班!

請問Bobo全日,每月學費多少?
讀完維記既小朋友,會升上哪些小學?

For primary allocation, please refer to Victoria's school website: [url=http://www.victoria.edu.hk/eng/About-Victoria/Allocation.php]http://www.victoria.edu.hk/eng/About-Victoria/Allocation.php[/url]
原帖由 vnice 於 11-10-8 23:54 發表
請問Bobo全日,每月學費多少?
讀完維記既小朋友,會升上哪些小學?
‹ 上一主題|下一主題