用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 畫畫比賽
go

畫畫比賽 [複製鏈接]

醒目開學勳章

想問下近期有冇咩畫畫比賽攪緊?
因為今日岩岩收到畫畫老師電話,
話呀囡畫畫比賽拎左獎,
囡囡知道左之後好開心,佢話仲想參加多D比賽^^
所以想問有冇人知近期仲有咩比賽?
又或姐有無乜野WEBSITE係可以睇到D有咩比賽?
THANKS!!
   0    0    0    0

i want to know too..

醒目開學勳章

係囉,有無媽咪可以幫幫手呀?

“星星河”全国少年儿童美术书法摄影大赛
http://www.ccae.org.cn/

“天池杯”全国青少年书画艺术大赛
http://www.shxh.net/ns_detail.asp?id=500448&nowmenuid=500002&previd=0

“华夏杯”全国青少年书画艺术大赛
http://www.shxh.net/ns_detail.asp?id=500449&nowmenuid=500002&previd=0

不過有媽咪話這是豬肉獎,人人有份,我認為一試無防。

獎項不是最大的出發點; 最重要系比小朋友參與, 輸贏並不重要。

不無道理,這倒令我想起:"讀書不是求分數"。
原帖由 ParcoBabyBaby 於 11-7-7 10:23 發表
獎項不是最大的出發點; 最重要系比小朋友參與, 輸贏並不重要。

醒目開學勳章

國內我唔敢試

醒目開學勳章

原帖由 ferrariwo 於 11-7-11 11:20 發表
點解呢?我見香港好多人都有參加?

因為唔係太識點樣交過去,
我囡個畫畫老師之前都有提過呢d比賽,
但係我地大家都唔係太識如果畫完畫之後應該點做

回覆 6# ParcoBabyBaby 的文章

認同你的想法, 多畫多交流, 才有進步!

I agree with yunhai. Does not hurt to try those competitions!

Except for one "company": Learning Kxx (the one in Mong Kok, with "Wong Sir" and one woman teacher, I forgot her name...). It is definitely a "black store". Do not spend money on Learning Kxx, please!
‹ 上一主題|下一主題