用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 20分的女仔, 入到哪間天主教的Band 1 小學機會較大? ...
go

20分的女仔, 入到哪間天主教的Band 1 小學機會較大? [複製鏈接]

如題
20分的女仔, 入到哪間天主教的Band 1 小學機會較大?
   0    0    0    0

St. Paul's Catholic and St. Francis in Area 12

41網 ~ 九龍塘聖家機會大嗎?

其實我都想知St. Paul's Catholic and St. Francis in Area 12 邊間好d?? 唉.. 我係住41網, 不過我好想好好利用呢20分.. 咁究竟聖家同佢地比又如何呢??  如果抽中左香港區學校, 我會搬屋的, 請高人比比意見!!

回覆 3# sy.baby 的文章

今年有人15分都得。

原帖由 ck07hk 於 11-6-30 10:19 發表
其實我都想知St. Paul's Catholic and St. Francis in Area 12 邊間好d?? 唉.. 我係住41網, 不過我好想好好利用呢20分.. 咁究竟聖家同佢地比又如何呢??  如果抽中左香港區學校, 我會搬屋的, 請高人比比意見!! ...

我都想知,好似好多話St Francis勁好多

ck07hk

您好!!! 我都係20分
唸緊 (1) 41網 ~ 聖家  
       (2) 12網 ~ St. Paul's Catholic and
St. Francis

ck07hk,

您好!!! 我都係20分
唸緊 (1) 41網 ~ 聖家  
       (2) 12網 ~ St. Paul's Catholic and
St. Francis
      (3) 31網 ~ 油天

我個人鍾意St.Fra ,有新校舍,中學部同一地址。
聖家20分穩陣就選九龍城,少D人報,又唔太谷。
今年兩間聖家20分入晒。

回復 8# sy.baby 的帖子

aiya , 煩死人了.. 幾間都好好咁.... 有無人有具體d既意見..

St. Paul 有直屬中學嗎??

回復 3# MW9919 的帖子

hi, 想問往年係咪都是兩間聖家20分入哂呀? 今年都考慮抽九龍塘聖家, 因近mtr方便d, 但我怕20分都抽唔到, 兩間相比, 係咪九龍城個間係咪易抽中呢!

回覆 14# stephanielum 的文章

今年及之前兩間聖家,聖方濟,St.Paul跑馬地都係20分入晒,上年聖羅撒都係入晒20分,但今年新校舍就20分都要抽。
兩間聖家都係九龍塘多人申請,校舍大同近地鐵有關,要2012小一20分穩陣入聖家,九龍城會易D。

女校:

誰人誰St.Mary's & 天神谷啲?其實大家都差不多的。

醒目開學勳章

醒目開學勳章

st. paul catholic 今年15分都ok, 只係3年上午班, 3年下午班. 而St. Fra就全曰制!

醒目開學勳章

離題小小, net 12 for女仔真係無敵, 最top有瑪利曼, 退而求其次有 St.Paul, St. Fra. 間間都有中學back up, 再唔係軒小都有聯系位去庇利羅氏. 真係good good ga!!

醒目開學勳章

‹ 上一主題|下一主題