用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際基督教優質音樂中學暨小學 音統有冇取向收大仔定係細仔都有平等機會? ...
go

音統有冇取向收大仔定係細仔都有平等機會? [複製鏈接]

各位現就讀或將就讀的家長, 因我兒是超細仔, 正考慮需否替他重讀k1, 而我與先生也喜歡這所學校.
想請大家俾下意見,細仔是否一定行, 及重讀會否更有利入學?
謝!
   0    0    0    0

原帖由 ngjojo1213 於 11-6-28 14:45 發表
各位現就讀或將就讀的家長, 因我兒是超細仔, 正考慮需否替他重讀k1, 而我與先生也喜歡這所學校.
想請大家俾下意見,細仔是否一定行, 及重讀會否更有利入學?
謝! ...

我小朋友都係超細女, 好開心被取錄左, 2012年9月入學.

簽名被屏蔽

是的, 音小都收好多細仔細女.
我的女兒剛讀完K2, 今年9 月入讀音小了! 感謝神!
所以你不用擔心啦! 反而看看音小是否你們終情的學校更重要 : )

我個仔都係細仔. 不過你讀這學校時要好清楚知道你自己和小朋友想要什麼. 這間是一個非常有愛心的學校, 假如你要谷成績或體育這所學校便不適合. 但我個人認為小朋友讀得開心和有歸屬感最重要, 這所學校做得到.

原帖由 yvonnedor 於 11-8-1 08:54 發表
我個仔都係細仔. 不過你讀這學校時要好清楚知道你自己和小朋友想要什麼. 這間是一個非常有愛心的學校, 假如你要谷成績或體育這所學校便不適合. 但我個人認為小朋友讀得開心和有歸屬感最重要, 這所學校做得到. ...

Agree with you.  How about their secondary school section?
‹ 上一主題|下一主題