用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 元朗肖珍及加州萊茵 幼稚園
go

元朗肖珍及加州萊茵 幼稚園 [複製鏈接]

大家好, 我知道肖珍在元朗是 no 1 幼稚園, 我只係怕英文唔知會唔會唔太著重呢 ?
因為加州萊茵都幾著重英文, 不過其他當然無肖珍咁好.
希望各位媽媽爸爸俾下意見我.
   0    0    0    0

睇你需要咩
肖珍英文一定唔會有萊恩咁好

我舅仔個女讀肖珍, 我去過, 間學校真係好好好..........細

我舅仔話讀肖珍, 新界任何一間直資私立小學都會收wor

原帖由 LL222 於 11-6-28 04:37 發表
我舅仔個女讀肖珍, 我去過, 間學校真係好好好..........細

我舅仔話讀肖珍, 新界任何一間直資私立小學都會收wor

肖珍好細?

原帖由 apology 於 11-6-28 14:23 發表

肖珍好細?

我冇上過課室, 不過個操場真係好細
http://www.chiuchunkg.edu.hk/joomla/templates/chiuchunkg/images/2005_Info/photo.php?image=full/04250015.jpg

原帖由 LL222 於 11-6-28 07:28 發表

我冇上過課室, 不過個操場真係好細
http://www.chiuchunkg.edu.hk/joomla/templates/chiuchunkg/images/2005_Info/photo.php?image=full/04250015.jpg

其實唔細架喇
以學校個SITE黎講
元朗區應該冇咩邊間大過佢
而且佢好似仲有另外一D戶外空間
唔係淨係你張相果度咁少...

右邊果楝樓係教堂, 唔係課室
戶外空間真係得淨係張相果度咁多
肖珍系另外係有戶外種植場, 不過响廈村, 要坐車去

右邊果棟係教堂
但唔係成棟都係教堂
所謂既教堂係一個禮堂
印象中係2樓
其他地方都係班房

肖珍每級有成2百人
元朗區除左珈琳之外
都應該冇邊間有咁多地方比學生
所以間學校唔細
不過你話戶外細就可能係真
因為我入去果時冇特別留意

thank you for the comments :)

我個女今年畢業~讀左3年都好開心
間學校D老師有愛心同埋會同我講下個女既事~
學校既PLAYGROUNG係細D~但D課室同禮堂都唔算細架!
如果講功課就係比較少(我意思係寫字方面),
因為佢會有D係習作方式....

我個時唔揀英藝..係因為有個媽咪話比我知唔係班班都係著重英文架~要入到國際班個D先會著重D....但D中文就唔係咁識....佢都係讀過個間叫我唔好揀!

以上只係少少意見~~你參考下啦!
‹ 上一主題|下一主題