用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 叩門需要最後張成績表嗎?
go

叩門需要最後張成績表嗎? [複製鏈接]

請問如果到公佈派位時都未派成績表,甘點算?
   0    0    0    0

原帖由 prettyoni 於 11-6-26 11:20 發表
請問如果到公佈派位時都未派成績表,甘點算?

點會呀!好多小學响放榜前應該已經行完畢業禮,散學禮。所以一定派左成绩表,唔使擔心啦。

剛剛知道5號先派成績表?!如果要叩門點copy得切丫!

原帖由 prettyoni 於 11-6-27 08:52 發表
剛剛知道5號先派成績表?!如果要叩門點copy得切丫!

我個小朋友學校都係喎! 真係唔明點解唔早一日派, 等我哋D家長可以準備好D, 唔駛到時仲要四維揾地方影印, 當日都已經好頻撲, 心情又緊張, 早D有得準備到時可以煩少樣野嘛!

咁啱既, 我都係5號先派, 最慘係邊有舖頭咁早開門影印呢?  唔知學校會唔會俾家長在校內影印呢?

我地個間係4/7派6年班, 5/7派1-5年班

做左咁多年派位,無理由5知訂個哦?

我仔間學校就係咁唔知訂,5號派成績表,仲要係第日早上舉行結業禮,出埋通告叫你註冊都唔好請假,有mud做係下午做,你話呢d學校有無為家長,為學生想過,如果派得唔好,仲邊有心情行結業禮,仲唔周圍撲學校,有D中學仲係第日早上筆試,真係火都黎埋,真係希望快d 畢業,遠離呢個無腦既校長管治下的學校,邊間咁離譜?咪保良局王X豪囉!真係不吐不快。

same case. I also want to know. may be I would ask my primary school if they can make photocopy. or I will go home making copies first.

原帖由 Hippomother 於 11-6-27 20:08 發表
咁啱既, 我都係5號先派, 最慘係邊有舖頭咁早開門影印呢?  唔知學校會唔會俾家長在校內影印呢?

醒目開學勳章

5/7 先派?  點解D學校唔諗下D實際情況, 晨咁早, 叫人去邊COPY呀? 個腦生係PAT PAT 到!!!!

其實叩門既中學大部份要收派位結果既副本,即是話晨咁早要搵地方影印!唔駛旨意學校幫你影,幫得一個幫唔到第二個,自求多福吧!

如果派得唔好,結業禮彩佢都傻!

原帖由 Amy09 於 11-7-3 00:40 發表
我仔間學校就係咁唔知訂,5號派成績表,仲要係第日早上舉行結業禮,出埋通告叫你註冊都唔好請假,有mud做係下午做,你話呢d學校有無為家長,為學生想過,如果派得唔好,仲邊有心情行結業禮,仲唔周圍撲學校,有D中學仲係第日早上筆試,真係 ...

我都係7月5日先派成績表,好彩我住係學校附近步行不用5分鐘,派得唔好可以回家Copy,其實學校點解唔早一日派呢,等我地家長不用週圍走。

有無咁離譜呀!!! 應該一早集合其他家長簽名嘈佢!

原帖由 Amy09 於 11-7-3 00:40 發表
我仔間學校就係咁唔知訂,5號派成績表,仲要係第日早上舉行結業禮,出埋通告叫你註冊都唔好請假,有mud做係下午做,你話呢d學校有無為家長,為學生想過,如果派得唔好,仲邊有心情行結業禮,仲唔周圍撲學校,有D中學仲係第日早上筆試,真係 ...

我嗰間4/7派. D學校要到5/7先派, 有無理過家長嘅感受o家, 如果要叩門, 已經心情唔好, 仲要揾影印. 唉!

派位證都要影,禁你地去邊度影?

回復 2# alice44 的帖子

你地洗唔洗咁話教左你地 6年仔女的學校, 又話校長無腦嫁呀 !  個頭話驪歌高唱依依不捨, 多謝多年來循循善誘教導 ........呢頭就...唉 !  唉 !

冷靜的 ........

估通常你地的仔女間學校如近屋企 , 就返屋企 scan 左去先啦  ,  因為學校 9:00 左右就放人, 而中學好多都係收 form 去到 4 :00 左右  . 照計係有時間 .  仲有呀 , 大部分係同撞時間添  ,  在呢一刻, 所有中學一早已有共識 , 家長好難大包圍咁去叩門 , 先銷定目標 ,你地上網睇左想叩門學校的網址先......... 就算要判死的也罪不過是學校  ,  讓一讓 12 歲的孩子們有個美好的結業禮 ...............

你地咁樣罵學校 , 校長, 老師 , 你地的仔女知道 , 佢地好難過 , 好慘嫁 ......

7月5日早9:00, 7-eleven 影印, 我就想好了路線圖, 到書局去影, 沿路去5間叩門, 全都是放下資料就走, 等他通知面試或筆試, 她姐姐則幫忙叩2間, 可能都沒有吃飯時間, 學校都不是在熱鬧的大街

my school can help make photocopy $1 each.

原帖由 IMAX 於 11-7-3 20:51 發表
你地洗唔洗咁話教左你地 6年仔女的學校, 又話校長無腦嫁呀 !  個頭話驪歌高唱依依不捨, 多謝多年來循循善誘教導 ........呢頭就...唉 !  唉 !

冷靜的 ........

估通常你地的仔女間學校如近屋企 , 就返屋企 scan 左 ...

你同我講呀?  我個仔唔係5/7派成績表, 我已講1我阿仔係4/7派成績表, 我亦無話校長無腦.

如果真係要影印, 今晚做定功課, 留意下附近有無工廠區, 有d旺嘅工廠區文具鋪9點已經開門.
‹ 上一主題|下一主題