用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 又一村學校 又一村phonics
go

又一村phonics [複製鏈接]

亞仔會係又一村讀K1,老師話會教phonics, 請問會教邊套phonics, letterland 定其他。
   0    0    0    0

我都好想知. 有朋友將會升K2. 等我問下.
不過. 會準備報ENPOI,RWI 之類. 打底. (K1 下學期先報.)

我b都會讀全日班,也會報Enopi,RWI,公文中。又一村會教phonics?不知道啊

朋友在另一間龍K 讀左JOLLY PHONICS . SO FAR 不錯.
已達ENOPI LEVEL 1 .
公文VS ENOPI.  真的很難選擇. 評語中. ENOPI 比較好(但小朋友要先做TEST 先知報那一個LEVEL)

原帖由 lena830 於 11-6-25 21:41 發表
我b都會讀全日班,也會報Enopi,RWI,公文中。又一村會教phonics?不知道啊

我個b都係全日。請問物係ENOPI?

回復 5# River_Amazon 的帖子

Not Letterland or Jolly Phonic. They teach on their own material.

http://www.qqclub.hk/provider.php?id=20
幾個讀緊(其他) k1 既朋友 推介.

如果學校有教, 便可以慳一點,唔洗花$$學重覆的東西.
囡囡睇開leapfrog a-z phonics 的音懂得發. 最近喜歡睇phonics kis 1.  識得跟著開口讀.
‹ 上一主題|下一主題