用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 St. Cat pre-nursery?
樓主: an~gel
go

St. Cat pre-nursery? [複製鏈接]

So, if kids got accepted by SC's PN class, can they switch to Kln Tong Campus for K1 or they can only stay at the new campus for K1 to K3?

Does any mommy know?

學校網頁既新聞係咁講 :

本校的幼兒預備班特意為兩至三歲小朋友提供一個既安全又充滿歡樂的環境,讓他們順利升讀本校的幼兒班,每班學生均由一位中文、英文和普通話老師照顧。完成預備班課程後,小朋友將於紅磡校舍繼續幼兒班課程。
幼兒班(3-4歲)
海濱南岸校舍所提供的幼兒班課程和九龍塘校舍完全相同,讓小朋友順利過渡至本校的低班。每班均有一位中文、英文和普通話老師。
學生在新校舍完成幼兒班課程後,便會於九龍塘校舍繼續升讀低班(K2)及高班(K3)。

咁PN係咪直升K1?

原帖由 阿肥Winnie 於 11-6-28 17:16 發表
2009b ? 可以, send 封 信去request 份for
m ,填完寄回去等 interview ...

係呀!2009 1月b~ 等我明天打電話問下仲有無得報名先!Thx~

回覆 23# otin 的文章

係,讀完PN班,可直升紅磡Campus K1完成K1可直升 Kowloon Tong Campus K2 & K3 ...  Kowloon Campus 英粵班,普通話堂每個星期得3日,但紅磡Campus 有普通話老師日日跟, 唔知係未貴左係個 普通話老師度?

回復 16# 阿肥Winnie 的帖子

我填咗"有興趣"呀~!!!不過而家煩緊有無校車嘅問題呀~!!!
同埋如果係下午班嘅話, 我就唔讀啦~!!!

問過學校, 每星期得1-2堂普通話。

我又問咗學校啦, 真係無校車架~!!!!!!!!!!!!
同埋佢地都未決定邊d讀上午班/下午班, 但係佢地會問晒所有waiting緊嘅學生先, 如果仲有位剩就會公開招生~!!!!!!!!!

請問,是否收了這封信=被取錄嗎?

還是在填咗"有興趣"的名單中再取錄學生?

原帖由 an~gel 於 11-6-29 10:11 發表
我填咗"有興趣"呀~!!!不過而家煩緊有無校車嘅問題呀~!!!
同埋如果係下午班嘅話, 我就唔讀啦~!!!

我b係09bb,我都寄了信,just try Lo, at least they have offer ma, although is expensive! If they don't accept then I will try next year k1 and apply in this sept as website shown!

我囡囡正在就讀SC的K1, 也是在K1的fun day當日從校長口中得知有PN班。我的囝囝是0910bb,打電話給學校查詢說可報名, 我已寄住給學校索取報名表啦~希望學費可以調節一下,因為真的是太貴了!

原帖由 joyce1024 於 11-6-30 15:51 發表
我囡囡正在就讀SC的K1, 也是在K1的fun day當日從校長口中得知有PN班。我的囝囝是0910bb,打電話給學校查詢說可報名, 我已寄住給學校索取報名表啦~希望學費可以調節一下,因為真的是太貴了! ...

Hihi~
我都寄左去學校索取報名表!我囡囡0901呀~ ^^*

醒目開學勳章

我囡囡0908呀, 我都寄左去學校索取報名表!

我想問索取申請表要寄啲乜嘢去架?urgent,thx!!

0910bb

我都寄左去學校索取報名表!沒有校車 真係有d頭痛!

回復 34# nic_bb 的帖子

要寄出世紙COPY及回郵信封一個.

讀完PN可以直升K1咁又諗得過喎,因好多學校都唔係100%直上K1.

原帖由 阿肥Winnie 於 11-6-29 09:55 發表
係,讀完PN班,可直升紅磡Campus K1完成K1可直升 Kowloon Tong Campus K2 & K3 ...  Kowloon Campus 英粵班,普通話堂每個星期得3日,但紅磡Campus 有普通話老師日日跟, 唔知係未貴左係個 普通話老師度? ...

佢寄個封信嘅標題係"Vacany for a Pre-Nursery Place at St. Catherine's (Harbour Place)"我諗係應該有位, 因為我問咗其他都係waiting緊嘅家長, 佢地有d都收唔到信, 我諗佢地寄呢封信之前已經選咗呢批小朋友啦, 同埋我都打去學校問過, 佢地話如果呢批小朋友唔讀, 佢地先會放返d位出嚟~!!!

原帖由 fishballbaby 於 30-6-2011 00:59 發表
請問,是否收了這封信=被取錄嗎?

還是在填咗"有興趣"的名單中再取錄學生?

學費真的很昂貴! 我想是加人工呢!

回復 38# an~gel 的帖子

Hi An~gel,
Are you going to let your girl to study St Cat PN? My boy is 0812 too, I ticked interested, but still thinking, the major problem is no sch bus !
‹ 上一主題|下一主題