用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 如果想K3讀簡單grammar, 有咩好介紹?
go

如果想K3讀簡單grammar, 有咩好介紹? [複製鏈接]

我個小B今年升小一, 想佢呢個summer掂下grammar, 等佢上到小一好handle D, 請問有咩好介紹??

NATIVE唔NATIVE唔重要, 最重要佢讓小朋友吸收到.
   0    0    0    0

How about Learning Plus - baby grammer?
CNC - English course?

dabsmon,
pls check PM

回復 2# Curtismama 的帖子

我一陣去Search下呢兩間先~
你既小朋友有讀過嗎? 有沒有識人覺得呢兩間OK不~?

回復 4# dabsmon 的帖子

我見過有Peterson English專門教grammar的. 不過,我選擇自己買補充,每日自己教一兩頁,發現效果很好.

Learning plus - my son is taking now, quite expensive.

CNC - will plan to take the course in coming September.

p.s. my kid is K2 now and will be K3 in Sept.

原帖由 share123 於 11-6-24 14:23 發表
我見過有Peterson English專門教grammar的. 不過,我選擇自己買補充,每日自己教一兩頁,發現效果很好.

回復 6# Curtismama 的帖子

恩. 我都覺得佢個價唔太便宜, 但我又覺得可能係一分錢一分貨, 我今晚返去睇清楚佢個Web先~
買exercise, 我有呀, 但我個人好急, 有時怕傷感情~~ 所以, 我寧願俾佢出去學~

原帖由 dabsmon 於 11-6-24 14:57 發表
恩. 我都覺得佢個價唔太便宜, 但我又覺得可能係一分錢一分貨, 我今晚返去睇清楚佢個Web先~
買exercise, 我有呀, 但我個人好急, 有時怕傷感情~~ 所以, 我寧願俾佢出去學~ ...

有辦法架,日日只做1,2頁,準備埋d日期印+其它印仔,做完可以自己吸,好開心架! 我最近比阿女做埋老師,自己用紅筆剔添,你可以試下.

dabsmon ,
我囡囡今年升P.3. , 都是怕傷感情, 打算比佢係出面學, 有去過P.S. 問過, 覺得價錢都貴, 同埋上課地方很細, 有人入內詢問, 老師要停止上堂去解答, 而家我都15.16.

我最後報左L.P. 我都覺得要自己同佢溫下, 不過就想有老師跟佢, 我同朋友傾開, 原來有FD既仔女都響果度讀, 雖然唔同centre, 感覺都唔錯..
報左baby grammar, 希望佢學得好啦~XD
‹ 上一主題|下一主題