用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 拔萃男書院附屬小學 男拔真係LIKE收ST. JO top 嗰幾個做插班 (如有位)???? ...
go

男拔真係LIKE收ST. JO top 嗰幾個做插班 (如有位)???? [複製鏈接]

聽閒St joe D英文課程係同男拔很相似???
是否真的?
男拔真係LIKE收ST. JO top 嗰幾個做插班 (如有位)????
   1    0    0    0

st joe 本身都是不可多得的好學校,其實st joe 學生都沒有轉校的必要吧 (我係講灣仔st joe)

我想最top的St Jo 學生都冇需轉校,大家都差不多grading

我都知灣仔 st joe 好好!

但我係問觀塘果間聖若瑟英文小學 (私小果間)

哈哈,好大嘅誤會

我知有於ST. JOE 考頭幾名都會轉走, 識一位插到英華, 其他既就唔知, 但我估轉得走都係為左某幾間啦. LS, DBS, YW etc.

DBS和St Jo差不多grading?不可能吧?

原帖由 Cherry+DC 於 11-6-23 16:03 發表
我想最top的St Jo 學生都冇需轉校,大家都差不多grading

原帖由 jojo1234 於 11-6-23 10:06 發表
st joe 本身都是不可多得的好學校,其實st joe 學生都沒有轉校的必要吧 (我係講灣仔st joe)

我依家咪試緊轉囉!

原帖由 desmond923 於 11-6-23 00:30 發表
聽閒St joe D英文課程係同男拔很相似???
是否真的?
男拔真係LIKE收ST. JO top 嗰幾個做插班 (如有位)????

英文課程係同男拔很相似 - 課本一樣唔出奇,功課紙、測驗、考試應該有分別。

男拔鍾意收最top既男仔,話之你係邊間學校讀緊,打贏木人巷咪ok........不論小朋友讀緊邊間,有興趣、有實力咪去試考下囉....

為入男拔而讀St Joe (無論邊間) 好似唔係幾尊重間學校.......
God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

回覆 10# ANChan59 的文章

男拔鍾意收最top既男仔,話之你係邊間學校讀緊

這確係事實, 特別係若果贏咗d音樂或體育大獎, 你唔報插佢都會嚟搵你, 可能係db, 英華, co-ed一齊搵tim, 到時吊高d睇吓有冇獎學金!

原帖由 tinyuichan 於 11-6-25 13:10 發表
男拔鍾意收最top既男仔,話之你係邊間學校讀緊

這確係事實, 特別係若果贏咗d音樂或體育大獎, 你唔報插佢都會嚟搵你, 可能係db, 英華, co-ed一齊搵tim, 到時吊高d睇吓有冇獎學金! ...

Most likely have full scholarship......
God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

那你們覺得 st jo(KT)vs紅馬vs德雅那間比較好?
請排名次

還有很多謝大家的忠實意見!!!
非常感謝

原帖由 cutekiddy 於 11-6-25 03:07 發表

我依家咪試緊轉囉!

咪住先,你係講灣仔 st jo 定 觀塘呀?

灣仔St. Joseph's囉!

cuitekiddy
我想你誤會了
連我也誤會了

我說的是係觀塘道的
聖若瑟英文小學
st joseph's anglo-chinese prinary school

原帖由 desmond923 於 11-6-25 17:55 發表
cuitekiddy
我想你誤會了
連我也誤會了

我說的是係觀塘道的
聖若瑟英文小學
st joseph's anglo-chinese prinary school

我係回應緊Jojo1234因為佢話灣仔St. Joseph's學生無轉校必要!

原帖由 cutekiddy 於 11-6-25 18:09 發表

我係回應緊Jojo1234因為佢話灣仔St. Joseph's學生無轉校必要!

我真係好奇,間學校咁好,咁出名,點解要轉呢?

I also want to know.
‹ 上一主題|下一主題