用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖若瑟小學 SJPS Graduation 2011
樓主: Piglet_mamie
go

SJPS Graduation 2011 [複製鏈接]

原帖由 Piglet_mamie 於 11-6-27 22:35 發表
話咁快,星期三就舉行畢業典禮,我同亞仔一樣真係唔捨得 SJPS。在這六年間,帶給我們好多歡樂

乜畢業典禮咁早架, 你明天真係要帶多几包紙巾.  咁7月5日淨係返去攞派彩, 派得好就可以留耐D, 同老師校工影吓相, 派得唔好, 咪要雞咁腳走去撲學校.  希望大部份同學都順順利利, 果日千祈唔好落雨
希望你個仔入到第一志願, 可以留耐d係學校影吓相.

回復 1# GogoCheung 的帖子

GogoCheung,
希望承你貴言,順順利利派到第一自願就好了!
派完嗰日重可以留在學校?得唔得嫁? 攞完唔係要離開學校咩??

原帖由 Piglet_mamie 於 11-6-28 15:26 發表
GogoCheung,
希望承你貴言,順順利利派到第一自願就好了!
派完嗰日重可以留在學校?得唔得嫁? 攞完唔係要離開學校咩??

hi,

乜攞完要即走架, 我以為可以留耐小小影吓相咋

醒目開學勳章

[quote]原帖由 Piglet_mamie 於 11-6-28 13:06 發表

Piglet_mamie,

結果用咗幾多包紙巾?   
典禮難忘嗎?
Best wish,
(\~~/)           天下間沒有不受教的孩子,
(='.'=)           只有不懂教的父母。
(") (")~~O Derdad

Derdad,

結果.....無感動位,見到亞仔上台,但又影唔到相,因為只上一上台,只有表演時錄影咗....都幾難忘!

原帖由 Derdad 於 11-6-29 01:42 發表
[quote]原帖由 Piglet_mamie 於 11-6-28 13:06 發表

Piglet_mamie,

結果用咗幾多包紙巾?   
典禮難忘嗎? ...

醒目開學勳章

原帖由 Piglet_mamie 於 11-6-29 14:46 發表
Derdad,

結果.....無感動位,見到亞仔上台,但又影唔到相,因為只上一上台,只有表演時錄影咗....都幾難忘!

Best wish,
(\~~/)           天下間沒有不受教的孩子,
(='.'=)           只有不懂教的父母。
(") (")~~O Derdad

當天有個同學在ceremony開始前,在台上彈了好耐琴, 突然有個miss好惡地走去好似鬧佢(好似叫佢停), 因為guest進場

但我雖然不是該同學的家長,但十分反感, 背住大門口, 個同學點會知guest進場, 使唔使咁惡呀, 話曬都為學校貢獻呀

我隔離個位喺學生致謝詞時, 有d "sung"鼻涕聲, 如果看真d 個內容, 又的確有d 感動

當日我就見唔到個Miss 好惡地叫佢停,不過我就覺得係D guest 入場時,有D鋼琴音樂,氣氛都幾好.....

亦無需要鬧佢......

嗰日Ceremony 完畢後, 最可惜就是不可以在New Hall 同畢業生影相,只能夠在門口影,好彩影到最後,Brother 出現,D學生非常開心,同佢影相,Brother做咗主角添.........

原帖由 THRY 於 11-6-30 13:44 發表
當天有個同學在ceremony開始前,在台上彈了好耐琴, 突然有個miss好惡地走去好似鬧佢(好似叫佢停), 因為guest進場

但我雖然不是該同學的家長,但十分反感, 背住大門口, 個同學點會知guest進場, 使唔使咁惡呀, 話曬都為 ...
‹ 上一主題|下一主題