用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德望學校 (幼稚園) 2011-2012 K1 下午班報到Say Hi
go

2011-2012 K1 下午班報到Say Hi [複製鏈接]

Hi 大家好,

我係Hilary媽咪, Hilary大合照個日返唔到呀, 所以我地要8月26日至見到啦! 我地係13號校車的, 姐姐Hazel而家讀緊GH K2.
   0    0    0    0

hihi~
我個囡都係下午班家~
唔知我個囡會唔會同你小朋友同一班呢~

我想幫囡囡轉上午班呀...方便d接送...
但機會渺茫.... 

Hi~~ 下午班得2班, 好大機會同班, 就算唔同都會係其他興趣班見到呀, 上午班通常少D人放棄學位呢!

原帖由 asheywong23 於 11-6-17 13:45 發表
hihi~
我個囡都係下午班家~
唔知我個囡會唔會同你小朋友同一班呢~

我想幫囡囡轉上午班呀...方便d接送...
但機會渺茫....  ...

asheywong23 & sue_young,

兩位好, 小囡也是下午班生, 我亦嘗試要求轉上午班, 但心知機會十分渺茫, 我地會搭校車, 會在12:35pm上車, 回程就5:05pm, 希望呀囡唔會怕啦! 唔知車程算唔算耐呢?

車程同我大女而家相約, 其實唔算好耐, 因為以我跟過佢地幾次校車的經驗, D小朋友們係校車既時間係好開心架, 又唱歌, 祈禱同傾下計咁.  咪當上堂前warm up lor.

因為大部份校內既歌, 同一段時間, K1-K3都會學架, 所以佢地可以一齊唱歌仔, 好開心架.

原帖由 chicken 於 11-6-17 16:13 發表
asheywong23 & sue_young,

兩位好, 小囡也是下午班生, 我亦嘗試要求轉上午班, 但心知機會十分渺茫, 我地會搭校車, 會在12:35pm上車, 回程就5:05pm, 希望呀囡唔會怕啦! 唔知車程算唔算耐呢? ...

Hi all:細女Anne都係下午班,原來下午班得2班?咁上午班有幾班呢?

Haha.....我真白痴,5一2不就等於3嗎。

Hi hi Mlca,

Nice to meet you.

Best regards,
Sue

原帖由 mlca1314 於 11-6-17 22:00 發表
Hi all:細女Anne都係下午班,原來下午班得2班?咁上午班有幾班呢?

Hi 大家好呀,

囡囡嚟緊k1都會讀下午班架, 請大家多多指敎, 請問有冇人知下午班嘅上課時間呀?  我哋都會搭校車, 本來都有d擔心, 不過聽咗sue_young你咁講, 又放心好多呀!

Hello,

我囡囡希希Hebe都係下午班, 職員話上課時間係1:30pm - 4:30pm, 正午一點鐘學校已開門, 不過我都係坐校車, 有無人都係坐6號線呢?

7月15號見

我大女都係搭校車,係我哋樓下個站到學校只是20分鐘車程.日後兩個女一齊坐校車諗起都開心,德望學校幼稚園的確是一間很好既學校,老師都很有愛心和耐性.讀過你就知有意想不到的收獲!

完來都係兩姐妹一齊返, 好開心呀.

原帖由 mlca1314 於 11-6-20 22:12 發表
我大女都係搭校車,係我哋樓下個站到學校只是20分鐘車程.日後兩個女一齊坐校車諗起都開心,德望學校幼稚園的確是一間很好既學校,老師都很有愛心和耐性.讀過你就知有意想不到的收獲! ...

大家好, 我個囡囡都係讀下午班呀, 請多多指教!
到時都係搭校車, 最擔心係搭搭下車要vivi, 真吾知點算! 唯有早些食午飯, 吾飲太多水, 出門口前去多幾次洗手間.
好期待開學呀, 因為想囡囡快啲體驗新學校!
BTW, 如開學見到一個女孩子勁喊, 勁要媽咪, 個個多數係我家女兒, 因為佢好痴身架, 希望大家見諒!

我個細女都好痴身架,我都擔心佢第日都吾知要吾要我陪佢坐校車,唯有狠心D,由佢喊,要俾佢自己適應和體驗.

報到…我地剛剛星期六2nd interview 完收佐pm class! 好開心可以同大家做同學仔..

請問有冇人知道小朋友一星期著幾多日校裙&幾多日運動衫? 因為係waiting list 入好多野唔太清楚…係唔係校裙配白皮鞋, 運動衫配白波鞋? 頭飾好似要黃色or綠色, 但需要淨色的嗎? 同一個頭飾可唔可以有花紋/兩隻顏色都有? 謝謝!

回復 16# Syamky 的帖子

Hihi,

Nice to meet u, just the current practice for your reference.

一, 三, 五 - 校裙; 二, 四 - 運動衫
夏天, 白校裙+白皮鞋; 運動衫+白波鞋
冬天, 灰校裙+黑皮鞋+學校socks

頭飾好似要黃色or綠色, 但需要淨色的嗎? 同一個頭飾可唔可以有花紋/兩隻顏色都有?
-- 我地有用D有花紋, 無收過話唔得

謝謝你,Sue_young, o...原來要買好多對鞋。哈哈。7月15日我地都會返去影相。唔知幾時分班呢,希望我地小朋友可以同一班啦。

Thnaks for you information, sue_young. 請問夏天是否可穿普通白色socks呢?

另, 7月15日是影班相定個人學生相呢?校車是否要當日决定並交支票呢?因個日要幫k2哥哥交小一申請表(唔知要等幾耐), 可能去唔到影相或要其他人帶小囡返學校, 所以依家煩緊, 唔知點安排好!

原帖由 sue_young 於 11-6-21 23:20 發表
Hihi,

Nice to meet u, just the current practice for your reference.

一, 三, 五 - 校裙; 二, 四 - 運動衫
夏天, 白校裙+白皮鞋; 運動衫+白波鞋
冬天, 灰校裙+黑皮鞋+學校socks

頭飾好似要黃色or綠色, 但需要 ...

原帖由 chicken 於 11-6-22 11:14 發表
Thnaks for you information, sue_young. 請問夏天是否可穿普通白色socks呢?

可以的

另, 7月15日是影班相定個人學生相呢?校車是否要當日决定並交支票呢?因個日要幫k2哥哥交小一申請表(唔知要等幾耐), 可能去唔到影相或要其 ...

個人相, 唔知會唔會講校車, 因為我都未收到9月既校長安排, 都可能會等得耐架, 建議你搵人陪囡囡返, 你去咗交表先好D.  不過我個日都唔會到, 囡囡未返香港呀.  我會遲D自己交佢上西環影返.
‹ 上一主題|下一主題