用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 和富慈善基金李宗德小學 今年九月讀小一的家入來呀.
go

今年九月讀小一的家入來呀. [複製鏈接]

我琴日收到信啦.

但係家長迎新日你地會0吾會帶小朋友呀?  無人湊0咼.
   0    0    0    0
教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。 (箴言22:6

Hi Hi,

我都未知自己去定爸爸去呀!
我地係咪之前有係三月BB會那邊傾過下計嫁, 你個名有點熟, ha ha!

仲有, 我住屯門, 好擔心校車問題呀!

ha ha... 我都0吾記得呀! 200509BB會嗎?

無校車到嗎?  資料後有校車路綫.

原帖由 KelMa 於 11-6-17 13:43 發表
Hi Hi,

我地係咪之前有係三月BB會那邊傾過下計嫁, 你個名有點熟, ha ha!

教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。 (箴言22:6

我地係200503bb會.

另外, 我只提了首頁的schedule.  就算有校車, 但聽講校車會很早上車, 而且校巴的安全問題........................

我下午去買左校服, 以免到時太多人.

都遇到另一位今年升小一的小朋友.

係呀!  200503BB會, 但係好少人上去lu.  包括我.

今年0吾知係0吾係同上年同一間校車公司呢?

原帖由 KelMa 於 11-6-18 08:54 發表
我地係200503bb會.

另外, 我只提了首頁的schedule.  就算有校車, 但聽講校車會很早上車, 而且校巴的安全問題........................

原帖由 moondream3003 於 11-6-18 16:48 發表
係呀!  200503BB會, 但係好少人上去lu.  包括我.

今年0吾知係0吾係同上年同一間校車公司呢?

我只知叫盈運, 係咪上一年那家就吾知啦!

原帖由 KelMa 於 11-6-20 12:53 發表

我只知叫盈運, 係咪上一年那家就吾知啦!

係盈泳

Hello

你們好,小女亦是今年小一,請多多指教。
巧晴豬豬甜蜜屋
歡迎參觀巧晴豬豬甜蜜屋,屋內有日記本、相簿、影片,記錄了晴晴的成長點滴。
[img align=right]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10716;53/st/20050714/n/Wisol+Wong/dt/12/k/d64e/age.png[/img]

我原本住粉嶺,亦都是校車問題,7月會搬入天水圍就小朋友上學
原帖由 KelMa 於 11-6-17 13:43 發表
Hi Hi,

巧晴豬豬甜蜜屋
歡迎參觀巧晴豬豬甜蜜屋,屋內有日記本、相簿、影片,記錄了晴晴的成長點滴。
[img align=right]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10716;53/st/20050714/n/Wisol+Wong/dt/12/k/d64e/age.png[/img]

粉嶺 你簡直係李小fans 呀.  咁遠都選李小.  仲要搬埋屋.  勁.

回復 1# moondream3003 的帖子

我之前都係住天水圍,因此唔熟粉嶺區的小學。況且,我囡囡係獨囡,大抽獎又唔夠分,就乾脆考直資了。我未搬前那個屋苑都好多小朋友讀這間,因此都好安心比囡囡讀。
巧晴豬豬甜蜜屋

請問你地知吾知佢地一星期再幾多日著運動衫嫁

我問過話兩日

原帖由 KelMa 於 11-6-27 13:32 發表
請問你地知吾知佢地一星期再幾多日著運動衫嫁

唔計參加課外活動,基本一星期2日,一日係P.E.一日係PRP,我有同學一星期著足5日

回復 1# nakoko 的帖子

Hello.....你們好,我囝囝也是今年9月入讀李小,請多多指教,我上星期六買左校服lu,不過只係買了一套運動服!!想請問一下咩係PRP呀??

係 潛能盡展課程 可以看看李小的網頁
http://www.wfjlps.edu.hk/it-school/php/webcms/public/index.php3?refid=630&mode=published&nocache1309232518

原帖由 kitcowong 於 11-6-28 10:06 發表
Hello.....你們好,我囝囝也是今年9月入讀李小,請多多指教,我上星期六買左校服lu,不過只係買了一套運動服!!想請問一下咩係PRP呀??

還有2010-2011年的課程表
http://www.wfjlps.edu.hk/it-school/php/webcms/files/upload/tinymce//activities/pdf/school_web__prp_1294296734new_1294827765.pdf

2011-2012就0吾知lu.

原帖由 kitcowong 於 11-6-28 10:06 發表

thanks, 而家清楚了 ^^

勁呀, 你更係成日留意佢地WEBSITE, 我上過幾次, 都冇乜野UPDATE. 所以好小上了。

原帖由 moondream3003 於 11-6-28 11:45 發表
還有2010-2011年的課程表
http://www.wfjlps.edu.hk/it-school/php/webcms/files/upload/tinymce//activities/pdf/school_web__prp_1294296734new_1294827765.pdf

2011-2012就0吾知lu.
‹ 上一主題|下一主題