用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 i-Learner
go

i-Learner [複製鏈接]

醒目開學勳章

請問i-Learner 嘅 creating writing 好嗎?
有無小朋友上過這個course 後寫作有進步呢 ?
請各家長俾D意見, thanks.
   1    0    0    0

原帖由 PansyMummy 於 11-6-14 09:51 發表
請問i-Learner 嘅 creating writing 好嗎?
有無小朋友上過這個course 後寫作有進步呢 ?
請各家長俾D意見, thanks.

囡囡上了i-learner 4個多月writing class, 我不清楚跟creating writing class 有沒有分別, 不過寫作確是進步了不少, 很多次都以為導師幫她的, 但原來是沒有, 極其量只會提示1-2個spelling, 囡囡在家一向不看書只管玩樂, 單靠上playgroup吸收知識, 我憂慮這種學習態度, 難以應付小學課程, 所以最近向導師反映, 導師向囡囡教導, 如不多看課外書, 是沒有靈感作文的, 現在每次下課後, 導師都會借書給囡囡回家看, 讓她閱後下堂告知內容, 囡囡一向都算聽老師話, 漸漸最近也多看了圖書了, 每次作文完, 導師都會讚賞說一看便看得出她這星期是有睇書的, 這點我十分感激!

請問幾錢學費一個月?

原帖由 jumbo_mandy 於 11-6-16 10:27 發表

囡囡上了i-learner 4個多月writing class, 我不清楚跟creating writing class 有沒有分別, 不過寫作確是進步了不少, 很多次都以為導師幫她的, 但原來是沒有, 極其量只會提示1-2個spelling, 囡囡在家一向不看書只管 ...

原帖由 Johorma 於 11-6-16 11:27 發表
請問幾錢學費一個月?

HK200.00/1.5 hours

醒目開學勳章

Thanks for your sharing.

原帖由 jumbo_mandy 於 11-6-16 10:27 發表

囡囡上了i-learner 4個多月writing class, 我不清楚跟creating writing class 有沒有分別, 不過寫作確是進步了不少, 很多次都以為導師幫她的, 但原來是沒有, 極其量只會提示1-2個spelling, 囡囡在家一向不看書只管 ...

都可以接受喔!

原帖由 jumbo_mandy 於 11-6-16 11:35 發表

HK200.00/1.5 hours

原帖由 Johorma 於 11-6-16 15:15 發表
都可以接受喔!

環境還不錯呢, 可先約免費評估再編班的。

mandy,

我都有興趣,聽完你講,上佢網址一睇,原來就係阿囡學豎琴同一個大廈,明天上去學豎琴順便去望o下,thanks~^^

原帖由 gotgot 於 11-6-18 02:10 發表
mandy,

我都有興趣,聽完你講,上佢網址一睇,原來就係阿囡學豎琴同一個大廈,明天上去學豎琴順便去望o下,thanks~^^

佢地恆常班要9月至開始番, 7月至8月會轉哂做暑期班, 我冇join 呀, 諗住9月先再返lu。

有writing 上, 我一直以為只有網上學習添, 可否pm me address and web site link?

thx so much
[URL=http://www.upload-image.org][IMG]http://www.upload-image.org/img/b7b0b24b3c414187393fd33c9fbeab15/new33.gif[/IMG][/URL]

原帖由 grace_xian 於 11-6-18 11:18 發表
有writing 上, 我一直以為只有網上學習添, 可否pm me address and web site link?

thx so much

pls check pm.

不過囡囡係上恆常班, 唔係暑期班, 唔知暑期班質素點架! 我怕暑期班多人, 所以冇報名。

回復 9# jumbo_mandy 的帖子

superkids果道有得面試都差唔多等於入到,如真係入到,咁9月你仲會比++再讀埋i- Learner嗎 ??
我今日未去睇,因為下星期要表演,阿囡豎琴堂遲o左好多放,不過搭lift上去時,遇到個小學生,我多口問o左佢係果道學成點!係lift望入去,感覺好乾淨開洋!

原帖由 gotgot 於 11-6-18 20:34 發表
superkids果道有得面試都差唔多等於入到,如真係入到,咁9月你仲會比++再讀埋i- Learner嗎 ??
我今日未去睇,因為下星期要表演,阿囡豎琴堂遲o左好多放,不過搭lift上去時,遇到個小學生,我多口問o左佢係果道學成點!係lift ...

gotgot,

superkids 個時間我要改呀, 唔知比唔比, 所以未必讀得成架! ++係i-learner 果度學得好開心, 可能都會keep 一輪都未定, 佢勝在好近!

咁個小學生話學成點呀?

你最後改唔改到時間呢??

因為只係搭lift上二樓,太短時間,我只係問個學生,好唔好玩,學得開唔開心,哈哈!佢就不停點頭!^^

原帖由 jumbo_mandy 於 11-6-18 23:53 發表

gotgot,

superkids 個時間我要改呀, 唔知比唔比, 所以未必讀得成架! ++係i-learner 果度學得好開心, 可能都會keep 一輪都未定, 佢勝在好近!

咁個小學生話學成點呀? ...

原帖由 gotgot 於 11-6-23 01:09 發表
你最後改唔改到時間呢??

因為只係搭lift上二樓,太短時間,我只係問個學生,好唔好玩,學得開唔開心,哈哈!佢就不停點頭!^^

校長好好, 比左個最fit的時間我了。
至於i-learner, 問左跟開果位老師, 佢話暑假我果班恆常班可以繼續, 所以暫時應該會keep住返, 況且實在太近我屋企喇。

回復 1# fanny567 的帖子

請問有無小朋友讀緊呢間的 'General English' 呢? 每星期讀個半小時咩都d有是否不足夠呢? 還是集中讀一種, e.g. 'writing' or 'grammer' 會好d呢?

謝謝!
‹ 上一主題|下一主題