用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 浸信宣道會呂明才小學大家覺得如何?
go

浸信宣道會呂明才小學大家覺得如何? [複製鏈接]

有無人可以分享吓, 易唔易入? 我出年先幫亞仔揀學校, 但已經慢慢睇緊, 我本身46校網, 但好的學校不多, 但奶奶48校網, 好學校好多, 但多人爭, 所以都想睇吓浸信宣道會呂明才小學D資料

0    0    0    0

有無人知?

回覆 2# JHsbb 的文章

今年9月會有全新校舍,睇番舊年應該有一半左右小朋友升到band1中學,校風好。

根據學校資料, 2011-2012自行分配學位, 學校收到 136份申請書, 第一階段只可收 50% (即是 63個), 餘下 62個學位用作大抽獎. 15分其實都好大機會入到. 本人是今年入讀此校之小一家長, 建議先聽下學校講座, 多點了解.

我有朋友介紹我去呢間, 因為佢都係教書, 話不錯, 而我地有宗教信仰, 如果佢地肯計唔同屬會的話, 我地有20分喇, 所以我朋友都話我地入到讀機會係9成以上, 但我心儀係油塘基顯......但眼見太多人爭學位, 所以依傢心大心細......不過位置真係麻煩左D我住KLNBAY 都唔知行返學好, 定坐校車好.....行又好遠要行成20分鐘...

回覆 1# JHsbb 的文章

可以分享你教書朋友講有什麼地方是學校好的地方?

醒目開學勳章

新校舍會係咩地方吖?

回復 1# sjlam 的帖子

新校舍在彩盈村,有六層高,我見到就快起好,應該暑假會搬。

回覆 4# AuKarl 的文章

http://www.lmc.edu.hk/web/specialnotice/pp/index.htm

12月份校長通訊內
‹ 上一主題|下一主題