用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海壩街官立小學 終於考完試lu!!!!!!
go

終於考完試lu!!!!!! [複製鏈接]

各位mami,
終於考完終期試,一身鬆哂.小四快將完結,心情有喜亦有悲,喜是又完結一年,放下summer hoilday.爽呀!!!!
悲是迎接艱苦的來年,時間飛逝又話小五,'呈分試'好像大石一樣沉重.想起都驚. 還記起初來bk,即小兒小一之時,乜都唔識,好在有lovely mami的幫忙,要說聲多謝.話咁快佢又升中,希望她能派到心儀的中學.
kiukiuleung
   0    0    0    0

版主

唔駛客氣,你冇覺得我煩已經好好la 仲有3星期就放榜,越嚟越緊張,因我地好唔好彩成為減班既第一批試驗品,今次派成點都好難預計.
唔經唔覺就6年,睇番轉頭時間真係過得好快,唯一慶幸係仔仔4年級時轉了校長,如果唔係我都唔敢諗佢地既成績會趺成點
我聽講今年5年級都谷得幾緊要,同埋啲嘢真係會比較深咗,所以你都要有啲心理準備下年開始都會辛苦,呢個暑假可以的話幫仔仔做小小準備,咁佢5年級就會易啲適應

本來都覺得辛苦,現在更加感想像下年要面對呈分試 .今個學期在外已加了一個英文尊科班比佢,未知好唔好,我想這個暑假也要keep住,另外,小兒小四是語文班,但也设有覺得有甚麼同,有些老師教得很好,也有些未教晒就考試(用一個星期教4課),所以我覺得入咩班不重要,最緊要老師有心去教!!另外我覺得小朋友很好笑,因為小兒告訴我,當他們考完試的一刻,他們立即全班啪手掌同 "give me  five".很搞笑

kiukiuleung
原帖由 Lovely媽咪 於 11-6-13 10:54 發表
唔駛客氣,你冇覺得我煩已經好好la 仲有3星期就放榜,越嚟越緊張,因我地好唔好彩成為減班既第一批試驗品,今次派成點都好難預計.
唔經唔覺就6年,睇番轉頭時間真係過得好快,唯一慶幸係仔仔4年級時轉了校長,如果唔 ...

簽名被屏蔽

版主

冇錯,語文班係D&E.

簽名被屏蔽

回復 3# queeniekwang 的帖子

sorry! late 左
‹ 上一主題|下一主題