用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 知唔知Greenfield Kindergarten / Nursery好唔好? ...
go

知唔知Greenfield Kindergarten / Nursery好唔好? [複製鏈接]

知唔知Greenfield English (International) Kindergarten / Nursery好唔好?
新校將會在大角咀浪澄灣開!6月25 / 26日開放日!
我見佢有一間在東涌,唔知有無媽咪聽過呢?
   0    0    0    0

回覆 1# karanica 的文章

My friend's child is studying in TKO campus, he can speak fluent English with westerner.  Just know that, hope this is useful for u.

我都想知

I saw both local teachers and NET at the open day, but I didn't ask the exact ratio, or how the classes are structured.

回復 1# whitepurin 的帖子

請大家再分享下... 如果大家知道任何有關呢間幼稚園嘅意見... 因為我在考慮中,十分感激!

我只係知K1 份考試卷好深,我睇完有D猶豫同個囡報PN!

回復 1# cdleep 的帖子

今個星期四21/7至4/8佢地有活動比新生同家長熟習學校環境我會去睇睇希望了解多些...
仍盼望有人再分享多些...
Thanks!!

我都收到通知, 都會參加佢地呢個Orientation Programme.

打左電話去問佢地PN的學費, 係$5500/月 (已包括所有雜費), 共收11個月學費.

今朝參加左佢地個Orientation Program, 亦問左佢地一位同事有關課程的小小資料.

佢地會係9月1日正式開學, PN班上堂時間係 8:45am - 11:45am, 共3小時, 學生人數好似係20/25人, 有一位英語老師及一位普通話老師, 亦有一位assistant在場.
老實講, $5500一個月學費都幾貴架 , 唔知值唔值喇!!!

回覆 1# mouse1206 的文章

我今朝都去左11am 你幾點呢?. 我都問左好多嘢.又係硬件ok但真係未知老師如何。係同個chief administrator 傾. 雖然應該約8月頭先收費但我要現在決定係咪明早唔去交另一間學費.

我嗰個session係9點鐘開始, 唔同你一樣喎. 原來佢地分左幾個時段, 唔怪得我嗰個session得咁少小朋友啦(大約有十個小朋友)!

回覆 1# mouse1206 的文章

Hi 你呢個星期有冇去?我今日有去。今日其中一個故事時間係校長講故事,ok la...

Hi! 我去過之前個2堂, 但昨日個堂無去, 我叫左Helper陪阿囡去上, 昨日個堂係玩貼紙, 7月25日個堂就係講故事同埋畫畫.

我無問佢地嘅身份, 所以一啲資料都無. 請問校長係咪帶眼鏡架? 因為我見過有一位帶眼鏡的職員係佢地入面算係比較年長的, 所以估佢係校長.

校长係一個高高瘦瘦的女人,年紀都唔大。

‹ 上一主題|下一主題