用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 循道學校 2011 P1 後補位
go

2011 P1 後補位

請問有冇家長知道, 今年P1有冇後補位因我上星期六已遞信,希望有機會啦

Dear Kalong ma,
我上年都係敲門,如沒有改變的話,遞左資料後1-2星期,學校如有位會至電你面試,面試大約6月尾至7月初,跟住再等消息。你耐心等待la!希望你成功la!

loveAM,

Thanks for your information !

原帖由 kalongma 於 11-6-8 16:11 發表
loveAM,

Thanks for your information !

小一面試於6月16日及17日舉行。祝你成功。

我也是扣門循道,謝謝你的資料,請問現在校長是王校長,還是已轉了新校長?

原帖由 Laling 於 11-6-9 09:18 發表
我也是扣門循道,謝謝你的資料,請問現在校長是王校長,還是已轉了新校長?

現在是王校長。王校長做至學期結束。新上任的林校長回校是做些交接工作和跟大家見見面。叩門信抬頭人應該是王校長。

謝謝君媽

loveAM,

面試日: 16/6 pm

請問舊年面試模式係面試定係筆試,或者两樣都有,時間長嗎?想比個心理準備比呀仔. 麻煩晒!

Kalongma

loveAm,

Sorry ! 仲有一個問題,可否告知中,英數教科書,用那個出版社?

Sorry for so trouble...
Kalongma

回覆 8# kalongma 的文章

kalongma,

你幾時收到面試通知的呢?電話call你嗎?

我都是等叩門, 我都好想知用什麼方式叩門...真是很擔心...
~只要有夢想,凡事可成真~

Dear kalongma
上年叩門先IN小朋友,再IN家長,
有問小朋友學術性問題,家長方面最緊要係表達到你地嘅誠意!

另中文是朗文(普教中),英文都是朗文,數學是新亞洲.

另好明白大家叩門嘅心情!希望大家平常心,祝大家成功!加油啊!

Jansy,

I received letter on 10/6.

Kalongma

loveAM,

Many....many thanks for your information.

I will try my best on Thur.

Kalongma

LOVEAM:

唔好意思還有一個問題想知, 小朋友面試後幾奈就會收到學校通知叩門成唔成功...

原帖由 loveAM 於 11-6-11 11:38 發表
Dear kalongma
上年叩門先IN小朋友,再IN家長,
有問小朋友學術性問題,家長方面最緊要係表達到你地嘅誠意!

另中文是朗文(普教中),英文都是朗文,數學是新亞洲.

另好明白大家叩門嘅心情!希望大家平常心,祝大家成功!加 ...

回覆 13# kalongma 的文章

Thanks kalongma!  I also received the letter today.  My time is 16/6 am.

DEAR ALKYNG
我記得上年6月尾IN,7月初電話通知,如果好似上年咁,IN完應該有張紙話你知大約約時會有結果.希望你成功!

回復 1# loveAM 的帖子

多謝你的回覆...多謝先...等待真不是味兒...

祝叩循小嘅家長成功, 明/後兩天加油丫! 記住, 寫多d信去表示誠意丫! 唔好怕面"朦"丫!

回覆 1# aquarius828 的文章

今天帶了阿女面試了, 雖然整個過程沒有什麼問題, 27號前等通知, 睇來這個星期的心情都會好張