用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 【48網】 派位結果 、叩門 ……………… ...
樓主: chumamma
go

【48網】 派位結果 、叩門 ……………… [複製鏈接]

回復 5# lsy9255 的帖子

我囡囡派閩僑小學啊!今日都收到油基法的電話,明天去面試!希望OK啦!對聖安當的印象MAMA,因為都聽到幼稚園老師和一些家長話唔好。但就真系近啰!都唔知點揀好。

回復 6# lsy9255 的帖子

聽講陳呂重德的尖子班功課好多,英文特別深,小朋友讀得辛苦。但我最中意距可以每月給600元就有老師輔導做完功課6點先放學。啱曬我呢D要返工既。

回復 4# Raisin 的帖子

今年叩牛頭角基顯要考試咩?  上年我阿女叩門in時只係單獨入房in...問下問題咋~

你就好啦...

希望我都有啦,唔知會孝d乜...

原帖由 tracy0927 於 11-6-13 20:40 發表
我囡囡派閩僑小學啊!今日都收到油基法的電話,明天去面試!希望OK啦!對聖安當的印象MAMA,因為都聽到幼稚園老師和一些家長話唔好。但就真系近啰!都唔知點揀好。 ...

回復 41# tracy0927 的帖子

點解你明天可以去油基法面試?乜唔係上星期六見左咩?

回復 1# 2boysmami 的帖子

似乎唔會好多人有得去基法second interview

tracy0927, 唔知你今日咩鐘數收到基法電話呢? 可能係第一批又或者係唯一一批second in的學生.....
原帖由 tracy0927 於 11-6-13 20:40 發表
我囡囡派閩僑小學啊!今日都收到油基法的電話,明天去面試!希望OK啦!對聖安當的印象MAMA,因為都聽到幼稚園老師和一些家長話唔好。但就真系近啰!都唔知點揀好。 ...

回覆 46# hkiceice 的文章

我冇去考基法因為同舊李兆強撞時間,我以為你地明天in係星期六去唔到所以改時間,anyway good luck to u

我本來都係撞時間, 以為只可二選一, 後來我冇理, 先去基法考試, 11AM再上去李兆強博下睇下有冇得IN, 結果佢問都冇問就比我個仔入去排隊上樓IN......

But anyway, 有得考都未必考到, 平常心面對吧啦.....@@
原帖由 2boysmami 於 11-6-13 22:11 發表
我冇去考基法因為同舊李兆強撞時間,我以為你地明天in係星期六去唔到所以改時間,anyway good luck to u

呢間李兆強真係好攪笑, 漁翁撒網式搵精英, 無論你頭二輪有無擇過佢, 總之, 佢一定比機會大家去選擇對方。

有剎錯, 無放過。  數學表現好的、多獎的、 就一定會收。

15分鐘內 in 完一位老師就一定無機, 越 in 得耐, 機會越大。  聽過有人 in 兩個鐘。

去年聽聞 八月 去叩門 都收咗, 個校長.... 真係.....

原帖由 hkflyboy 於 11-6-13 22:21 發表
我本來都係撞時間, 以為只可二選一, 後來我冇理, 先去基法考試, 11AM再上去李兆強博下睇下有冇得IN, 結果佢問都冇問就比我個仔入去排隊上樓IN......

But anyway, 有得考都未必考到, 平常心面對吧啦.....@@
...

回復 43# BebeeYY 的帖子

係啊,收到信話要考入學試,仲話明時間接送。應該父母不用一齊入去。

請問有無家長知道秀茂坪天主教小學好不好,
我個女第10志願, 派左呢間小學?

有剎錯, 無放過。
其實都要體諒校長嘅,有人扣門有得選擇更搵精英,提升學校實力之餘仲可刺激吓同班同學一齊成長進步,升中先係戰場呀,全港性比拼。

回復 7# hkflyboy 的帖子

我6-13 11:53收到電話,我朋友都是差唔多時間收到電話,但另一個朋友就無收到電話。

上星期六是筆試。只要有交叩門信的都可以筆試。今日是要見家長和小朋友的面試
原帖由 2boysmami 於 11-6-13 20:52 發表
點解你明天可以去油基法面試?乜唔係上星期六見左咩?

回復 3# MW9919 的帖子

去到收叩門位...更係撰過先收啦...之所以兩間李兆強係最早in既...撰左剩反先比人..

呢個時候顧掂小一個學位先啦, 好似我做sales一樣, 呢個月個target做到先算, 下個月就到時先諗la...... 到時個世界係點, 邊個知呢??
原帖由 MW9919 於 11-6-14 03:16 發表
有剎錯, 無放過。
其實都要體諒校長嘅,有人扣門有得選擇更搵精英,提升學校實力之餘仲可刺激吓同班同學一齊成長進步,升中先係戰場呀,全港性比拼。 ...

今日下午我都要去基法second in, 原來尋日朝又係11點幾打左電話比我老婆話會見副校長, 佢轉頭就叫個仔返幼稚園請假, 佢自已都請左半日, 希望大家都可以如願入到基法la...........
原帖由 tracy0927 於 11-6-14 08:55 發表
我6-13 11:53收到電話,我朋友都是差唔多時間收到電話,但另一個朋友就無收到電話。

基法second in

基法好嗎 ? 是否好少功課 ? 升中派位好嗎 ?

原帖由 hkflyboy 於 11-6-13 14:48 發表
女仔一定揀聖安當,有中學ma.
不過我個大仔讀緊二年級,覺得都幾多功課ga.

大細仔分開學校會唔會好辛苦?
一年要去兩次家長會, 兩次運動會, 兩次親子旅行.
‹ 上一主題|下一主題